Panasonic se pochlubil – 20palcový tablet s Windows 8

Panasonic se pochlubil – 20palcový tablet s Windows 8
2013-01-09T09:47:15+02:00
• 9. 1. 2013

Mysleli jste si, že velikost tabletu může být maximálně 13 palců? Asi jsme se všichni pletli, jelikož představa společnosti Panasonic boří hranice. Na veletrhu CES 2013 se totiž pochlubil tabletem s 20palcovým displejem.

Asi si říkáte, že jsme se spletli a jedná se jen o nějaké all-in-one PC. Bohužel ne, jelikož tento bezejmenný prototyp disponuje baterií, takže zapadá mezi tablety. V základu zde najdeme procesor Intel Core i5-3427U s taktem 1,8 GHz, grafiku NVIDIA GeForce, 4 GB RAM a 128GB SSD disk. Bohužel se společnost nepochlubila bližšími specifikacemi, což naznačuje, že do prodeje má tato novinka ještě daleko. Zřejmě se s ní setkáme až na Vánoce 2013, tedy jestli vůbec.

 

Jelikož je obsažen systém Windows 8, tak je jasné, že je vybaven x86 procesorem. O grafiku se bude muset starat něco výkonnějšího, jelikož si dost výkonu vezme už jen obrazovka. Abyste porozuměli, tak zde nenajdete rozlišení Full HD. Tento „drobeček“ disponuje rovnou rozlišením 4K, cože je 3840 × 2160 pixelů. To už je pořádná dávka, která má umožnit dokonalé zobrazování třeba fotografií.

Tloušťka je stanovena na 0,5 palce a dokonce se zde bude nacházet i stylus. Možná se jedná jen o demonstraci technologie, ale to zatím nevíme. Panasonic nebyl moc sdílný. Snad se brzy dozvíme kompletní specifikace.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat