Nokia: znamená růst ve 4. kvartálu 2012 blýskání na lepší časy?

Nokia: znamená růst ve 4. kvartálu 2012 blýskání na lepší časy?
2013-01-11T09:18:03+02:00
• 11. 1. 2013

Podle uveřejněných výsledků finské společnosti Nokia za Q4 2012 se zdá, že se firma mírně odráží ode dna a že se konečně začalo dařit v prodejích telefonů s operačním systémem Windows Phone. Zdali je to jen výkyv, který nemusí nic znamenat, nebo se opravdu ledy pohnuly, ukáží až výsledky pro rok 2013. Finský výrobce se ale rozhodně raduje.

Výsledky za Q3 loňského roku nedávaly optimistické výhledy do dalšího období. Celkový počet dodaných smartphonů za toto období činil 6.3 miliónů, z toho 2 milióny byly telefony s operačním systémem Symbian a zbytek byly smartphony Nokia Lumia. Za Q4 ale vzrostly prodeje modelů Nokia Lumia o 51 %. Nokia také zaznamenala silnější poptávku v Číně a Indii.

Na prodejním růstu se rovněž významně podílel model Nokia Asha, díky kterému vzrostla prodejnost až o 43 %. Zdá se, že Asha vynikala i v boji proti levným telefonům s Androidem.

Podle finančního ředitele společnosti Nokia také Q4 znamenal konec pro operační systém Symbian a do nového roku 2013 vyráží Nokia již bez tohoto systému. Vzhledem k počtu prodaných kusů telefonů se Symbianem bude muset Nokia tuto mezeru nějakým způsobem vyplnit. Samozřejmě se myslí Lumie. To, zdali je růst jen dočasným, nebo se opravdu začalo blýskat na lepší časy, ukáže následující období. Budeme další vývoj sledovat a přineseme vám aktuální informace.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat