GYF Side Launcher – doplněk ke každému launcheru

GYF Side Launcher – doplněk ke každému launcheru
2013-01-02T16:00:02+02:00
• 2. 1. 2013
2

Na XDA Developers můžete najít opravdové perly a mnohdy se dá takto dostat k zajímavým aplikacím. Tentokrát se podíváme na GYF Side Lancher, ale nečekejte další ambiciózní projekt, který vám chce změnit kompletně vzhled prostředí celého mobilu.

Osobně jej řadím mezi aplikace, které doplňují funkcionalitu jakéhokoliv Androidu. Někdy se vám stane, že potřebujete otevřít nějakou méně používanou aplikaci, ale museli byste jít do menu a nějak ji vyhledávat. U většiny aplikací se ale musíte vrátit na domovskou obrazovku a následně hledat potřebnou aplikaci.

GYF Side Launcher nijak nenahrazuje stávající launcher, ale jen jej doplňuje. Po jeho spuštění stačí prstem táhnout z levé strany od samotného okraje do středu a zobrazí se vám nabídka aplikací. Jedná se o seznam, ve kterém se můžete pohybovat i pomocí boční abecedy, což je zatím spíše nedokončené.

Schválně říkám nedokončené, jelikož se musíte trefit na požadované písmeno. Spíše by se mi líbilo pohodlnější vybírání pouhým ježděním po se seznamu a zobrazováním písmene, kde se aktuálně nacházím. Nejde jen o zobrazení. Samotná aplikace běží na pozadí a můžete do jisté míry měnit její vzhled.

Po nastavení aplikace můžete využívat její funkčnost kdekoliv v mobilu. Pokud si nevyberete aplikaci a chcete zasunout nabídku, tak stačí klepnout do prostoru mimo GYF Side Launcher. Tato novinka navíc nevyžaduje nějaké přehnané nároky na práva, čímž se mi jeví jako bezpečná.

Prozatím je aplikace ve vývoji, ale asi ji čeká slibná budoucnost. Doplňuje jednoduchým způsobem užitečnou funkci. Prozatím ji budete hledat marně na Play Store, ale pokud máte zájem, tak si ji můžete stáhnout přímo z vlákna na XDA Developers.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Na Play už je nějakou dobu něco podobného od českého vývojáře –
Dock4Droid
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.urbandroid.dock Chvíli
jsem to používal, ale spíš mě to otravovalo. Možná je tohle víc user
friendly.

Lukáš Krupil

2. 1. 2013, 17:45

Jen tak dál, s podobnými „featurkami“, které objevíte na XDA. To jsou aspoň články, které na jiných webech o mobilech jen tak nenajdeme a právě tím jste vyjímeční :).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat