Google Time: podívejte se na koncept chytrých hodinek

Google Time: podívejte se na koncept chytrých hodinek
2013-01-16T09:50:12+02:00
• 16. 1. 2013
1

V současné době můžeme často slýchávat o chytrých hodinkách, co by elegantním a užitečném doplňku k chytrým telefonům. Například společnost Sony již takové hodinky má a jmenují se Smartwatch MN2. Díky bezdrátovému propojení s telefonem si tak na těchto hodinkách můžete přečíst zprávy, e-maily, co je nového na Facebooku či Twitteru, odmítnout hovor nebo poslouchat hudbu. Zajisté na trhu najdete spoustu výrobců, kteří se chtějí prosadit.

Na internetu se objevil zajímavý návrh designéra Adriana Maciburka, který propojil myšlenku chytrých hodinek a současného Google UI, které je obsaženo v širokém portfoliu služeb a produktů Google. Výsledkem je zajímavý koncept Google Time.

Tyto chytré hodinky by zobrazovaly různá oznámení a informace, na které jsme zvyklí ze služeb Google. Měli bychom tak pohodlný přístup k informacím o počasí, datu a času, hlasovým službám, díky kterým bychom mohli odpovídat na zprávy ve službách gTalk nebo Google +, a mnoho dalšího.  Bohužel se ale jedná jen o návrh a tak je těžké říci, zdali se vůbec takové hodinky někdy v budoucnu v produktové nabídce Google objeví.

V tuto chvíli se můžeme těšit jen na Google Glass, které jsou stále ve vývoji. První kousky by se mohly objevit v prodeji již příští rok, ale nic není jisté. Možná by měl nějaký výrobce popřemýšlet o možnosti hodinek, které budou více provázány s Google Now.

Zdroj: droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Matouš Sloboda

16. 1. 2013, 11:29

Ty hodinky vypadají úžasně. Kdyby se do toho google pusti tak by to byla bomba.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat