Objeví se více smartphonů od HTC s AMOLED displeji?

Objeví se více smartphonů od HTC s AMOLED displeji?
2012-12-17T16:40:41+02:00
• 17. 12. 2012

Pokud se dnes podíváme na trh displejů pro smartphony, tak můžeme vidět konkurenční boj Super LCD a AMOLED technologií. V určitém pohledu se dá říci, že jsou specifické pro výrobce mobilů. Když se řekne AMOLED, tak se vám většinou vybaví Samsung. U LCD je to spíše HTC.

Právě tato tchajvanská společnost je poměrně věrná technologii LCD, kterou můžeme najít u většiny modelů. V roce 2010 se dokonce objevil model Desire, který měl po nějakou dobu AMOLED displej, ale bez blíže specifikovaných důvodů byla výroba změněna na Super LCD. V tuto chvíli můžeme najít jen jediný model, který nese označení One S, ale právě u něj jsou negativní reakce na AMOLED displej.

Nyní se zdá, že HTC si nechalo objednat velké množství displejů s touto technologií. Pokud vás napadlo, že by je měl vyrobit právě Samsung, tak se mýlíte. Výrobu by měla zajistit společnost AU Optronics, která o sobě v poslední době dává znát. Zřejmě se chystá k větší masové výrobě, čímž by mohla mírně ohrozit monopol Samsungu.

Prozatím nevíme, jaké množství obdrží HTC, ale již se spekuluje o tom, že by se mělo jednat o displeje s úhlopříčkou 4,3 palce. Asi nemusíme očekávat Full HD rozlišení, ale možná se bude jednat o 1280 x 720 pixelů. Prvně se mají objevit o nějakého modelu v příštím roce. Zvládne AU Optronics vyrobit kvalitní displeje ve velkém množství? Snad se nebude jednat o fiasko, které by moc nepomohlo tchajvanskému výrobci smartphonů.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat