Samsung neutrpí zastavením dodávek pro Apple

Samsung neutrpí zastavením dodávek pro Apple
2012-12-31T11:30:50+02:00
• 31. 12. 2012

Vztahy mezi americkým Applem a korejským Samsungem se stále více a více přiostřují a Apple se snaží hledat všemožné způsoby, jak se od tohoto giganta odtrhnout a stát se na něm nezávislým. Mnozí z vás, kteří vlastní telefon či tablet s jablkem na zadní straně, ani netuší, že v něm tepe srdce vyrobené právě Samsungem. Ano, Samsung je hlavním dodavatelem procesorů pro telefony a tablety Apple. Kromě procesorů pak dodává i další součásti, kterými jsou displeje, paměťové moduly a další.

Apple toto poslední dobou logicky vnímá jako veliký handicap už právě z důvodu vyhrocených vztahů. Nedávno jsme vás informovali, že má firma v plánu odtrhnout se a výrobu procesorů přenést pod jinou střechu. Spekulovalo se o společnosti TSMC, nicméně v současné době se zatím nemluví o tom, kdo by měl být výhradním dodavatelem, ale je více než jasné, že Apple to s odchodem od Samsungu myslí vážně.

Samsung díky dodávkám procesorů pro Apple vyráběl pro svá vlastní zařízení zhruba jen 30 % procesorů ze své celkové výrobní kapacity, což je poměrně malé množství. Zbytek šel pro zařízení iPhone a iPad. Pokud se tedy Apple odtrhne, Samsung bude mít pro příští rok poměrně veliké výrobní kapacity pro svá vlastní zařízení. Samsung produkuje procesorové jednotky převážně pro své high-end modely kterými jsou Galaxy Note, Galaxy S II a III. Pro zbytek nabízeného portfolia dodávají čipy společnosti Qualcomm, NVIDIA či Broadcom. Vzhledem k tomu, že pro příští rok plánuje Samsung dodat rekordní počet mobilních zařízení, jde ruku v ruce s tímto trendem i navýšení produkce procesorů pro vlastní smartphony a tablety, která dle odhadů Digitimes počítá se 105 miliony kusů.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat