510 miliónů mobilů od jednoho výrobce pro rok 2013

510 miliónů mobilů od jednoho výrobce pro rok 2013
2012-12-26T13:30:41+02:00
• 26. 12. 2012

Na základě některých analýz se stal letošním vítězem Samsung, aspoň co se týče v počtu prodaných mobilů. Nejedná se jen o smartphony. Po 14 letech sesadil z trůnu například Nokii, a tak se stal největším výrobcem na světě. Příští rok by nemělo dojít k výraznější změně..

The Korea Times získal informace od jednoho z dodavatelů Samsungu, že existují nové plány, které nasvědčují ve zvýšení prodeje mobilů minimálně o 20 %. V tomto roce bylo dodáno 420 miliónů a v roce 2013 stoupne dodávka až na 510 miliónů mobilů. Pokud se podíváme na rozložení, tak smartphonů by mělo být 390 miliónů a „hloupých“ bude 120 miliónů.

Na základě jiné analýzy se předpokládá, že zisk by mohl v roce 2013 dosáhnout na 19.55 miliardy dolarů. V tomto roce měl být ve výši 17.68 miliard. Jedná se o výrazný skok, ale jiné společnosti dokáží generovat daleko větší zisky, ale pro korejskou společnost se jedná spíše o upevnění vydobytého místa jakožto čísla jedna na trhu s mobily.

Ačkoliv je předpoklad na další rok poměrně velký, tak se všechny mobily nebudou vyrábět na jednom místě. Dle jiných zdrojů bude rozložení výroby následující. Ve Vietnamu se vyrobí 240 mil., následovat bude Čína se 170 mil., Jižní Korea dodá 40 mil. a 20 mil. dodá Indie. Dokonce se zde objevují plány na zvětšení dodávek z Vietnamu, kde má Samsung proinvestovat 2.2 miliardy dolarů na zvětšení kapacity. Nebude se jednat o meziroční skok, investice jsou naplánovány až do roku 2020.

V tuto chvíli skoro mohu říct, že se jen tak nenajde konkurent, který by v následujících dvou letech mohl ohrozit giganta z Koree. Prozatím mě ani nenapadá, že by někdo mohl dosáhnout na stejnou úroveň. Samozřejmě tu je Apple, ale ten by mohl porazit Samsung jen v segmentu smartphonů, ale nemyslím si, že by to bylo reálné.

Zajímavost: V roce 2009 Samsung vyrobil 600 000 chytrých mobilů.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat