Sony převzala kontrolu nad projektem AOSP pro Xperia S

Sony převzala kontrolu nad projektem AOSP pro Xperia S
2012-11-09T17:00:56+02:00
• 9. 11. 2012

Vedoucí projektu AOSP, Jean-Baptiste, slíbil vytvoření Android Open Source Project pro tehdejší vlajkovou loď Sony Xperia S. Dlouho jsme nevěděli, jak tento počin pokračuje. Sony včera zveřejnilo zprávu, ve které oznamuje, že přebírá kontrolu nad tímto rozpracovaným projektem.

První úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Podařilo se telefon nabootovat, zprovoznit SD kartu, WiFi a senzory. Ovšem některé moduly jsou stále vypnuté. Především je to mobilní síť, zvuk a další, které nedisponují otevřeným kódem a nemohou být veřejně použity, což si tenhle projekt klade za cíl. Proto se nyní musí vyjednávat s výrobci těchto čipů, které podléhají certifikacím. Sony se tedy obrací na vývojáře s prosbou o pomoc. Zdá se, že projekt stojí na místě, ale prozatímním cílem je pokračovat na Androidu 4.2

Pokud se bude vše vyvíjet dobře, nemusí tento projekt zůstat jen u modelu Xperia S, ale může se stát platformou pro celou řadu zařízení.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat