Sony LT30i a Android 5.0 – předzvěst něčeho velkého?

Sony LT30i a Android 5.0 – předzvěst něčeho velkého?
2012-11-20T14:00:37+02:00
• 20. 11. 2012
4

Máme tu opět uniklé informace o zařízení díky benchmarku NenaMark2, kde se snad objevil každý významnější smartphone. Občas je přejdeme bez povšimnutí, ale tentokrát tu máme vlastní spekulaci navíc, kterou naleznete na níže.

Co se z benchmarku dozvídáme? Smartphone nese označení LT30i a je od výrobce Sony. Displej nebude patřit mezi ty nejlepší příštího roku, jelikož bude disponovat „pouze“ HD rozlišením, tedy 1280 x 720 px. Srdcem novinky bude procesor Qualcomm Snapdragon MSM8260 s taktem 1,6 GHz a grafika Adreno 220.

Možná si už teď říkáte, že jste toto kódové označení někde viděli. Ano, byl tak označován Sony Xperia T, který nesl jednu chvíli i název LT30p. Ovšem model zachycený v testu má jinou grafiku a trochu odlišný procesor. S největší pravděpodobností se jedná o nějaký prototyp, který se asi jen tak do prodeje nedostane, ale Sony takto může něco testovat.

Prozatím se nejedná o nijak výživné informace, jelikož za poslední dobu jsme slyšeli již o několika modelech na příští rok od tohoto výrobce. Co když se jedná o předzvěst něčeho většího? Nápovědou může být samotný systém, jelikož se má jednat o Android 5.0 Key Lime Pie. Pokud si zrevidujeme všechny Nexusy, tak se nám vystřídali největší výrobci smartphonů s Androidem. Takže jsme měli HTC, Samsung, Asus a nyní LG. Jakoby mi tu chyběla společnost Sony, která nemá ani jiný systém v nabídce.

Dokonce se nedávno nechala slyšet, že ani z daleka neuvažuje o Windows Phone 8. Ještě před představením Nexusu 4 od LG se spekulovalo o tom, že se Sony zúčastní tohoto programu, ale nakonec se ukázalo, že se jedná o novinářskou kachnu. Bude mít Sony tu čest udělat další Nexus? Nejspíše nemusíme očekávat, že by se dalšího kola účastnila firma Motorola, jelikož si zatím jde vlastní cestou a navíc ani nemá globální působnost. Sony se proto zdá jako logické řešení, ale samozřejmě se jedná možná o mou chabou spekulaci. Na druhou stranu mi to připadá jako další rozumný vývoj v řadě Nexus.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Nemá tam být náhodou Adreno 320? 220tka je stará a do vlajkové lodi by neseděla. Tegře 3 by sahala tak po kotníky…

Jaroslav Dušek

20. 11. 2012, 15:39

Jak se jim proboha podařilo s tohoto HW dostat takové skóre?? Vždyť Xperie S s totožným čipsetem teda „jenom 1,5GHz“ ale skóre max 38,0. Že by za to mohl android 5??

Určitě to bude vyladěností systému. Ale taky je určitě možné vyladit prototyp pouze na benchmark skóre a z mobilu nic nebude. Ale vypadá to zajímavě. Další Nexus bych očekával příští rok zase kolem Vánoc.

Podle mně se vydávání Nexů zrychluje, takže další tu bude do půl roku. A to SONY nestihne ani náhodou. ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat