Foxconn asi vyrobí mobily pro Microsoft a Amazon

Foxconn asi vyrobí mobily pro Microsoft a Amazon
2012-11-28T09:35:14+02:00
• 28. 11. 2012
1

Tento rok jsme mohli slyšet hodně spekulací kolem připravovaných novinek. Občas se objeví celkem unikátní kousky, které se nakonec potvrdí. Tím myslím třeba Lenovo P770, které disponuje enormní kapacitou baterie. Nyní se opět vracíme k nejočekávanějším mobilům příštího roku.

Kolem Microsoftu se již delší dobu objevují zvěsti, že má připravovat svůj vlastní smartphone. Zpočátku se vyskytoval název Juggernaut a následně se objevilo označení Plan B, což je trochu matoucí a mnozí si z toho začali utahovat. Dlouho se uvažovalo o tom, že se jedná jen o zařízení, které Microsoft používá pro testování systému Windows Phone. Nejnovější zprávy ale hovoří trochu jinak.

Společnost Foxconn například kompletuje iPhone 5 a dle DigiTimes by se měla pustit i do příprav výroby smartphonu pro společnost z Redmondu. Byť se tento zdroj může zdát poněkud chabý, tak se do toho přidává i Wall Street Journal, který má podobné informace. Jestli jsou z různých zdrojů, nevíme.

K tomu všemu se ale přidává další spekulace, která hovoří, že se ve Foxconnu začne pracovat také na prvním mobilu pod značkou společnosti Amazon. Ta se nedávno celkem dobře rozjela v oblasti tabletů, kde neustále sílí díky své cenové strategii. Samozřejmě je zde velký dopad také nabízeného obsahu.

Kolem obou smartphonů je stále velké množství nejasností. V tuto chvíli můžeme oba pokusy hodnotit jako velmi riskantní projekty a pokud bych měl vsadit na jednu firmu, tak to může vyjít Amazonu. Microsoft sice představil vlastní tablet Surface, ale prvotní čísla z prodeje nejsou zrovna nejuspokojivější. Pokud byste si měli vsadit na správnou volbu, tak který smartphone byste uvítali více? Je vůbec zapotřebí dalších pokusů o vstup na mobilní trh?

Zdroje: technobuffalo.com, bgr.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Mohu se zeptat na prvotní čísla prodejů?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat