Alcatel se čtyřmi novinkami za rozumnou cenu

Alcatel se čtyřmi novinkami za rozumnou cenu
2012-11-28T12:00:47+02:00
• 28. 11. 2012
1

Společnost Alcatel včera představila pro český a slovenský trh čtyři chytré telefony, se kterými hodlá oslovit potenciální zákazníky během období letošních vánočních svátků. Jedná se o dva levné modely s označením One Touch 903D a 918D a další dva One Touch 292 a 282 pro méně nenáročné uživatele. Nové produkty Alcatel zaměřil jak na mladou generaci, tak zároveň myslel i na dámy či seniory.

Model One Touch 918D poběží na operačním systému Android ve verzi 2.3 Gingerbread, disponuje dotykovým kapacitním displejem s rozlišením 320×480 pixelů a úhlopříčkou 3,2 palců. Díky vyměnitelným barevným krytům si můžete přizpůsobit vzhled telefonu podle svého gusta. Dále u něj naleznete fotoaparát s rozlišením 3,2 MPx, uživatelskou paměť o velikosti 512 MB, kterou snadno rozšíříte pomocí přibalené 2 GB SD karty. Mezi další specifikace můžeme zařadit Wi-Fi, GPS modul či podporu dvou sim karet. Doporučená cena této novinky je 2 990 Kč.

Zařízení One Touch 903D je u nás řazeno mezi nejlevnější dvousimkartové telefony s operačním systémem Android a taktéž u něj naleznete Android ve verzi 2.3 Gingerbread. Kapacitní displej o velikosti 2,8 palce má rozlišení 320×240 pixelů, celý model je poháněn 650MHz procesorem a fotoaparát nabídne 2 MPx. I tento telefon aktivně spolupracuje se dvěma sim kartami současně a bude prodáván za cenu 2 590 Kč ve třech barevných variantách, a to červené, růžové, bílé.

Jednoduché a elegantní véčko One Touch 292 nenabídne žádné technické vymoženosti, a proto je více zaměřeno na ženské pohlaví. Mezi funkcemi můžeme vzpomenout prediktivní slovník, hlasitý odposlech, FM rádio s vestavěnou anténou, kalendář či hry. Telefon váží příjemných 67 gramů, dále například disponuje LED diodou, která vás dokáže upozornit na příchozí hovor či SMS zprávu. Na trhu se objeví za slušnou cenu 599 Kč a v barvách, jako je liliová, třešňově červená či leskle bílá.

Posledním zástupcem z rodiny od Alcatelu je One Touch 282 určený především pro seniory. Velká tlačítka a přehledný barevný displej jasně nasvědčuje tomu, že je vhodný zejména pro starší lidi. V telefonu najdete zcela základní funkce, což znamená kalendář, budík, FM rádio či kalkulačka, ale také ty nadstandardní, kam můžeme zařadit posuvný zámek klávesnice, LED svítilnu, SOS tlačítko pro přivolání první pomoci na předem zvolené číslo nebo odeslání SMS s žádostí o pomoc, extra silné vibrace, podporu práce s naslouchadlem nebo zvýšenou hlasitost vyzvánění i reproduktoru. Z barevných provedení je na výběr v matně černé či leskle bílé, a to vše za rozumnou cenu 890 Kč.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Michal Novotný

28. 11. 2012, 13:34

Nevím o co českému zastoupení Alcatelu jde, ale tyto mobily byly představeny před dvěma roky a téměř stejně dlouhou dobu se v zahraničí prodávají. Navíc už několik měsíců „naskladňují“ OT 997D, který se taky v zahraničí už dávno prodává. Myslím, že se Alcatel s tímto šíleným přístupem bude od nás zase brzo pakovat. Když Alcatel, tak jedině ze zahraničí! Nemíním tu línou českou bandu neumětelů podporovat!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat