Véčko od Samsungu s pěknou výbavou

Véčko od Samsungu s pěknou výbavou
2012-10-31T10:51:20+02:00
• 31. 10. 2012
3

Ve světě smartphonů si můžeme všimnout, že se objevují atypické designy i konstrukce. Bohužel jsme také zaznamenali, že se již neobjevují a pomalu vymírají smartphony s QWERTY klávesnicí. Do podobné kategorie můžeme zařadit i véčka, která se téměř vytratila po nástupu dotykových mobilů. Nyní se ukazuje, že Samsung nad touto kategorií nezlomil hůl úplně.

Novinka nese zatím název Samsung SCH-W2013 a je určena pro čínský trh, byť jsou zde náznaky, že by toto véčko mohlo opustit Asii a zamířit i do světa, ačkoliv, kdo ví. I tak by tento mobil mohl zaujmout nejednoho nadšence výkonných telefonů.

V základu dostanete displej s úhlopříčkou 3,3 palce s rozlišením 800 x 480. O druhém displeji nemáme informace. Srdcem je čtyřjádrový Exynos 4412 s taktovací frekvencí 1,4 GHz a pamětí RAM o velikosti 2 GB. Nechybí podpora microSD karet nebo Bluetooth 4.0. Dále najdete zadní kameru s hodnotou 8 MPx a na přední straně je 1,3MPx.

K tomu všemu je obsažen systém Android 4.0 ICS, ale nejsou zde informace o aktualizaci na vyšší verzi. Tloušťkou nebude patřit mezi tenké smartphony, jelikož dosahuje na 17 mm. To může být způsobeno dvojitým displejem, ale bez oficiálního představení si raději necháváme prostor pro upřesnění. Pokud se na něj podíváte s odstupem, tak se jedná o celkem odvážný designový kousek od Samsungu. Nemyslíte?

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ondřej Gardavský

31. 10. 2012, 17:36

Tady v Číně to není žádná novinka, véčka jsou tu stále hodně populární a Samsung už na místním trhu smartphony této konstrukce má, z posledních let např. modely W899 a W999. Tahle řada se tu prosadila jako „manažerské“ telefony, často je vídám u čínských obchodních partnerů, se kterými jednám. Mají taky podle toho napálenou cenu, prodávají se okolo 10000 RMB (takže v přepočtu přes 30k Kč). S uvedením mimo Čínu bych proto příliš nepočítal, tam by za tu přepálenou cenu nikdo nekoupil, zvlášť když jsou mobily s lepšími parametry za méně než polovic (displej a to okolo sice patří k těm dražším součástkám, ale ty 2 displeje nejsou imho takovou výhodou, aby to ospravedlňovalo tu cenu). Ale v Číně když se něco prohlásí za luxusní zboží a je to tak obecně vnímáno (což se Samsungu s touhle modelovou řadou nejspíš podařilo), tak se může cena nasadit skoro jakkoli vysoko a své kupce si to najde…

Igor Ďurček

31. 10. 2012, 16:55

Zaujimave…. :-)

Miroslav Růžička

VIP 31. 10. 2012, 15:05

A to se mi líbí!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat