Nokia má speciální Lumie pro USA

Nokia má speciální Lumie pro USA
2012-10-10T13:12:06+02:00
• 10. 10. 2012

Modely Lumia 820 a 920 od finského výrobce telefonů již dobře známe. Stále čekáme na levnější low-end telefony, o kterých se stále spekuluje, ale prozatím se objevily dva další modely určené pro americký trh. Nokia oficiálně představila model 810 a na internetu se objevily první informace o chystaném modelu 822.

Lumia-810-FINAL    A4vxX2yCIAA3k6L

Lumia 810 a Lumia 822

Lumia 810 je model, který je vyhrazen americkému operátorovy T-Mobile, kde by měl být dostupný během několika týdnů. Pokud se podíváme na základní parametry, zjistíme, že se jedná o variantu již známého modelu Lumia 820. Telefon nabízí displej s uhlopříčkou 4.3 palce vyrobený technologií AMOLED (+ Clear Black)  s rozlišením WVGA. Fotoaparát nabízí 8 Mpx s Carl Zeiss optikou a přední kamera přichází s rozlišením 1.3 Mpx. Pokud bychom měli srovnávat s modelem 820, nový model má sice o něco větší tělo, ale hmotnost se ze 160 gramů snížila na hranici 145 gramů. Zvýšila se i výdrž baterie, která se ze 7,5 hodin zvedla na 10,2 hodin hovoru.

820810

Další novinkou je Lumia 822. Tento telefon sice nebyl zatím oficiálně představen, ale jeho celkem věrohodnou fotografii vám můžeme nabídnout již nyní. Opět se jedná o další variantu modelu 820. Kromě designu se zde nedočkáme žádných velkých změn. Opět zde najdeme stejný displej, procesor i další parametry. Zásadním rozdílem je tak kromě designu pouze cílový operátor. Model 822 bude totiž určen výhradně zákazníkům operátora Verizon.

A4vxX2yCIAA3k6L

Společným jmenovatelem všech těchto telefonů je samozřejmě systém Windows Phone 8.

Zdroje: pocketnow.com, wpcentral.com, theverge.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat