Najděte si mapy pro svůj iPhone

Najděte si mapy pro svůj iPhone
2012-10-01T05:50:16+02:00
• 1. 10. 2012

Poté, co Apple přiznal, že jeho mapy nejsou perfektní a že je čeká ještě dlouhý kus cesty, se na App Store objevila nová sekce. Je nazvaná „Najděte mapy pro svůj iPhone“ a my se podíváme, o čem tato kategorie je.

Ve svém dopise zákazníkům, kde Tim Cook přiznal, že se jim mapy pro iOS6 nepovedly, zmínil několik mapových aplikací od jiných vývojářů, které uživatelům doporučuje používat, dokud nebudou Apple mapy hotovy. Na svých stránkách změnila firma i popis map (viz obrázek).

 

Jablečná společnost dokonce vytvořila speciální sekci, ve které se nachází více než tucet alternativ. Sekce obsahuje i aplikace, které Cook zdůraznil: MapQuest, Bing a Waze. Nabídku rozšířil i o mapy od Navigonu, aplikaci Navigator od operátora AT&T nebo MotionX. Slovo padlo i o Google mapách, které však v App Store nenajdete a k jejich používání budete muset sáhnout po Safari.

Apple nezanevřel na svého bývalého partnera a dokonce vytvořil how-to stránku, která popisuje, jak si webové aplikace od Google nebo Nokie přidat na domovskou obrazovku.

Většina aplikací ale zatím není přizpůsobena pro novou čtyř-palcovou obrazovku a Apple prosí vývojáře, aby své aplikace, pokud možno co nejrychleji, upravili a ty tak byly použitelné i na novém iPhonu.
Alternativní mapové aplikace tedy najdete na hlavní stránce App Store v této speciální sekci.

 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat