Microsoft uvolnil SDK k Windows Phone 8

Microsoft uvolnil SDK k Windows Phone 8
2012-10-31T08:57:24+02:00
• 31. 10. 2012

Všichni, kdo by rádi vyvíjeli pro Windows Phone 8, netrpělivě očekávají vydání SDK (Software Development Kit) pro tuto platformu. Systém samotný byl představen teprve v pondělí 29. 10. 2012. Den na to však došlo k vydání očekávaného SDK.

Má to ovšem jeden háček. Abyste mohli pro Windows Phone 8 vyvíjet (tedy použít jeho SDK), musíte pracovat na 64bitových Windows 8. Dá se sice očekávat, že většina vývojářů, kteří to s osmičkami budou myslet vážně, svůj systém upgraduje, ale na druhou stranu bude jistě i spousta těch, kteří by si tvorbu aplikací rádi jen vyzkoušeli. Ti nemusí nutně vlastnit Windows 8 64bit a Microsoft jim tímto zavřel cestu k vývoji pro novou verzi mobilního systému.

Již na představení systému se Microsoft chlubil podporou aplikací jako Facebook, Twitter nebo Pandora. Otázkou ovšem je, zda se mu podaří to nejdůležitější – nalákat nezávislé vývojáře a získat pro zákazníky kvalitní, různorodé a dostupné aplikace

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat