Terminační poplatky se opět sníží

Terminační poplatky se opět sníží
2012-09-16T09:31:20+02:00
• 16. 9. 2012
3

V posledních měsících se ČTÚ doopravdy snaží a již koncem tohoto roku by mělo dojít k dalšímu snížení termiančních poplatků. Ke snížení by mělo dojít v mobilních i v pevných sítích.

ČTÚ logo

Terminační poplatky si operátoři účtují navzájem mezi sebou a částečně díky nim my, zákazníci, platíme mnohem více, než bychom museli. Během posledních tří let se snížily z 2,31 Kč/min na 0,55 Kč/min, přičemž poslední redukce proběhla 15. července, respektive 15. září 2012 (tedy včera). Na základě tohoto poklesu někteří operátoři zlevnili, ale primárně šlo bohužel jen o VoIP operátory a volat teď můžete už okolo 1 Kč/min.

Český telekomunikační úřad plánuje zlevnění na 0,27 Kč/min od 1.1.2013 v případě volání do mobilních sítí a 0,04-0,08 Kč/min v případě pevných sítí. Ceny za volání by tedy de facto mohly klesnout až o 30 haléřů. Nechci malovat čerta na zeď, ale sám moc tomu nevěřím, každopádně snaha ČTÚ by se měla ocenit.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Tak to bych si s Tebou, radime, dovolil nesouhlasit. Snížení terminačních poplatků umožní alternativním operátorům slevnit volání do mobilních sítí, a to dost podstatně! Je vidět, že jsi jeden z těch, kteří akorát nadávají, aniž by se poohlídli po levnějším volání. Před 12 lety, když byly poplatky nějakých 6,80 Kč, tak jsi nesehnal cenu volání na mobil za 1,- Kč ani u internetového operátora. Nyní ty poplatky jsou 0,55 Kč/min (takže 0,66 s DPH) no a světe div se, můžem volat za korunu. S 1+1 účtováním, bez paušálu.Dokonce to dnes už jde nastavit tak, aby se volaným ukázalo mobilní číslo volajícího, takže se nepozná rozdíl od běžného drahého GSM hovoru. WiFi je všude, tak proč utrácet. Kde není, tak callback. Pokles poplatků je tak pro uživatele VoIP dost vítanou zprávou a Tvůj pesimismus určitě nesdílejí :-)

Nevím, proč to pořád řešíte. Před 12 lety byly tyto poplatky nějakých 6,80 Kč nebo tak nějak. A teď si srovnejte tehdejší ceny a dnešní. Změny jsou jen kosmetické či u předplacenek došlo dokonce ke zdražení (dříve se aspoň dalo volat levněji do vlastní sítě, aspoň mimo špičku – dneska ani to). Takže terminační poplatky klesly o 90 % a na ceny to mělo nulový vliv. Nemá žádný smysl toto řešit, mlácení prázdné slámy.

Stejne si myslim ze by mel byt davno zakon ze kdyz stat snizuje dane na nejaky vyrobek nebo produkt tak by mel provozovatel nebo prodejce tuto cenu okamzite promitnout do ceny a ne si jen na tom honit marze… a kdo by neslevnil toho zavrit…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat