iExpander: blesk, microSD a dvojnásobná baterie pro iPhone

iExpander: blesk, microSD a dvojnásobná baterie pro iPhone
2012-09-23T12:12:20+02:00
• 19. 9. 2012
10

Opět jsme zabrousili na Kickstarter a pro rubriku Inovace bez legrace jsme vybrali produkt s názvem iExpander. Jak název a titulek napovídá, jedná se o rozšíření pro iPhone. Nabídne lepší focení, možnost použití microSD karty a baterii navíc.

Autoři iExpanderu se zamysleli nad tím, co jim na iPhonu chybí, a vyšly jim zmíněné vlastnosti. Rozhodli se tedy vytvořit něco, co by je k iPhonu doplnilo. iExpander je v podstatě kryt pro iPhone. Prototyp je vyroben z křehkého materiálu, který po několika pádech popraská, ale autoři slibují náhradu materiálu za nějaký odolnější. iPhone samozřejmě ztloustne. Není to však prý taková hrůza a použitím produktu přibude na tloušťce 6,3 mm. Zda je to přiměřený nárůst, si musí každý rozhodnout sám.

První vlastností, kterou iExpander na vašem telefonu vylepší, je fotoaparát. Tomu se samozřejmě nezmění vlastnosti dané výrobcem, zlepší se ale jeho využitelnost při nedostatku světla – iExpander totiž nabídnme přídavný blesk s několika LED diodami. Lze ho využít jak při focení, tak při natáčení videa. Nevím, zda jsou původní fotky prezentované autory skutečně bez úprav z iPhonu, ale pokud ano, je změna opravdu výrazná.

Dalším rozšířením, které iExpander přinese, je microSD karta. Jak asi všichni víme, iPhone slot na karty nemá. Pokud vám tedy nestačí prostor v zařízení, nemáte možnost jej nějak jednoduše rozšířit. Tohle právě iExpander řeší a zlávne microSD karty až do velikosti 64 GB.

Posledním prvkem výbavy je přídavná baterie. Ta je shodná s tou, kterou máte uvnitř iPhonu. Výdrž se tak zvýší na dvojnásobek. Právě díky využití originální baterie je dosaženo zmíněného navýšení tloušťky celého setu pouze o 6,3 mm.

Příjemnou zprávou je pak to, že iExpander je navržen tak, aby bylo možné využít většinu nabíječek a stojánků, které se k iPhonu dají pořídit. Je to díky tomu, že autoři umístili konektor do stejné vzdálenosti od zadní strany, jako je tomu u iPhonu.

Aktuálně máte na podporu tohoto projektu 32 dní. Autoři by rádi získali $125 000, což by se jim mohlo podařit. Za týden nasbírali něco přes $11 000, avšak aktuálně se projekt zobrazuje v sekci Populární.

iExpander na Kickstarter.com

Jak na vás tento produkt působí? Zvažujete jeho podporu, případně koupi, až bude k dispozici?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

No to je super, nechápu proč lidé vyhazují peníze za iPhone když jim tam chybí některé funkce, které mají jiné telefony s androidem nebo WP jako samozřejmost. To je ta omezenost amíků. Hlavně že ovečky zobou z ruky. Viděl jsem film Pirati ze Silicon Valley. Je tam krásně ukázáno jaký šílenec byl JOBS. Fuj fuj už jen proto bych si APPLE nekoupil všichni musí být fanatici pokud někdo má svůj názor je vyloučen. Je to sekta :-)

No jeste Mass storage a android a bude to konecne na urovni :)

Kdybych chtěl tyhle „vymoženosti“ tak si rovnou můžu koupit jiný mobil ne.

hockeyfreak

22. 9. 2012, 15:27

tie dve fotky vedla seba – vlavo je uplne nezaostrena fotka, vpravo zaostrena. Somari.

Sice iPhone nemám, ale jako doplňující příslušenství je to naprostá paráda. Pokud je někdo třeba jako já několik dní na rybách odřízlý od civilizace, je tohle bezkonkurenční. Baterka vydrží, rybu vyfotím i v noci a do zásoby spoustu filmů, kdyby byla nuda a ryby nespolupracovaly :-). Že to vypadá tak jak to vypadá? Komu to bude v těchhle případech vadit? Nikde není napsáno, že to musí mít člověk pořád nasazené. Do 3000,- bych za to klidně dal.

No hezke, ale
1) ta dvojita baterka bez JB nepujde
2) ta samice dock konektoru je taky blbost, ten Apple nelicencuje, licencuje jen samce.
Jinak peknej koncept.

Jasne, tak to amici dneska vymysleli, zkonstruovali vylepseni, ukazali.. A zitra to cinani budou prodavat :D

Brrr, opravdu nehezké příslušenství, ale třeba někde v přírodě by mohlo přijít vhod. Jinak ty dva ukazatele baterie ve status baru jsou vážně dosti podivné….bez jb.

Predpokladam ze na kartu bude nejaka aplikacia, nie? Alebo ta zdvojena ikona baterky… To bude urcite jailbreak

No to je něco odporného. Btw jak funguje ta karta?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat