HTC útočí s modely 8S a 8X.

HTC útočí s modely 8S a 8X.
2012-09-19T17:13:13+02:00
• 19. 9. 2012

Celé září se nese ve znamení představování nejrůznějších mobilních novinek a svou prezentaci si na tento měsíc naplánovala i společnost HTC. Dočkali jsme se hned dvou novinek. Model 8S reprezentuje střední třídu, 8X je potom vlajkovou lodí výrobce na poli Windows Phone zařízení. Na první pohled je jasné, že HTC změnilo designovou strategii, která se nyní přiblížila modelům značky Nokia. Co nabídnou nová HTC s operačním systémem Windows Phone 8?

Ještě před tím, než se vrhneme na představované novinky, podíváme se na pár posledních uniklých snímků. Jestli se tyto spekulace potvrdí a jestli HTC opravdu představí telefony s označením 8X a 8S nebo se snad dočkáme i nějakého tabletu, jak napovídají poslední informace, to se dozvíme záhy.

Celou prezentaci zahájil samozřejmě Peter Chou, CEO společnosti HTC. Brzy se na pódiu objevil i Steve Ballmer, CEO Microsoftu.

HTC 8S a 8X: Spekulace se potvrdily. Alespoň částečně.

HTC začalo z ostra a hned v úvodu představilo dva nové modely. Jde o telefony 8S a vyšší model 8X. Design prakticky potvrdil předešlé spekulace a HTC uvedlo dva telefony s polykarbonátovým tělem.

Začneme modelem 8S. Jedná se smartphone jehož základem se stal procesor Qualcomm Snapdragon S4. Ten disponuje dvěma jádry přičemž každé z nich pracuje na frekvenci 1GHz. Operační paměť se zastavila na hodnotě 512 MB. Stejně, jako u slabšího modelu od Nokie, ani zde nechybí podpora pro paměťové karty MicroSD. Základem je ovšem vnitřní paměť o velikosti 4GB. Displej disponuje uhlopříčkou 4 palce s rozlišením 480 x 800 pixelů. Fotografická výbava je řekněme standardní. Fotoaparát s rozlišením 5 MPx a možností nahrávání HD ready videa asi nikoho nijak zvlášť nepřekvapí. Naopak potěší očekávaná přítomnost technologie Beats audio. Naopak chybí podpora NFC technologie.

Telefon váží 113 g. Rozměry pak narostly do hodnot 121 × 63 × 10 mm. Důležitým parametrem je i kapacita baterie. Ta je u modelu 8S 1 700 mAh.

Pokud se ještě zastavíme u designu, můžeme si všimnout barevně odlišeného proužku ve spodní části přístroje. Pod ním je schovaná SIM karta a slot pro MicroSD paměťovou kartu. Baterie ovšem zřejmě přístupná nebude.

Vlajková loď HTC 8X

Stejně, jako má systém Android u HTC vlajkovou loď One X, Windows Phone získává do sbírky model s označením 8X. Začneme opět procesorem. Jedná se opět o Snapdragon S4, tentokrát ovšem s taktem 1,5 GHz. Operační paměť narostla na 1 GB a vnitřní paměť pak na 16 GB. Tentokrát už ale chybí podpora pro paměťové karty. I displej se dočkal vylepšení. Jde o zobrazovač s rozlišením 1 280 × 720 pixelů a uhlopříčkou 4,3 palce. HTC označuje použitou technologii jako LCD2. O co přesně jde, nevíme.

Nabízí se srovnání s modelem Lumia 900 od finské Nokie

A také s novějším modelem 920

Opět nechybí Beats audio a oproti modelu 8S zde najdeme NFC čip. U tohoto modelu HTC hodně prezentovalo možnosti fotoaparátu. Čip byl převzat z modelu One X. Jde o snímač s rozlišením 8 MPx a možností pořizovat FullHD video. Samozřejmostí je stejně jako u modelu 8S LED přisvětlení. Fotoaparát dále nabízí světelnost f/2.0 a ohniskovou vzdálenost 28mm. Tedy parametry, které známe z modelu One X. Přední širokoúhlá kamera nabízí rozlišení 2,1 MPx a dokáže snímat video ve FullHD rozlišení.

Hmotnost oproti slabšímu modelu poněkud vzrostla na 130 g a rozměry činí 132 × 66 × 10 mm. Kapacita baterie vzrostla na 1800 mAh.

Na závěr se můžete podívat na video zachycující vývoj designu nových telefonů. Kromě toho server wpcentral.com uvedl první hands-on video obou modelů a později přibylo i video od Microsoftu.



Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat