Archos 97 Xenon–téměř 10 palců za nízkou cenu

Archos 97 Xenon–téměř 10 palců za nízkou cenu
2012-09-21T12:48:41+02:00
• 21. 9. 2012
4

Společnost Archos o sobě dává v poslední době znát. Hlavně zaujala svou verzí transformeru, ale nyní představuje další tablet, který by se měl pyšnit nízkou cenou. Bohužel podobných zařízení je dnes již hodně a není tak zcela jasné, jestli vůbec bude moci zaujmout. Novinka se jmenuje Archos 97 Xenon.

Zapadne do rodiny větších tabletů, jelikož disponuje displejem o úhlopříčce 9.7 palce. Byla použita technologie IPS LCD, ale rozlišení je pouze 1024 x 768 pixelů. V oblasti konektivity je na tom velmi dobře, protože kromě WiFi obsahuje také HSPA modem, takže stačí vložit SIM kartu a jste online neustále. Systém je již standardní, ale pokud čekáte Jelly Bean, tak vás zklameme. Obsahuje pouze Android 4.0 ICS.

Front_back_GtalkAmbience_photoEdge_buttons

Bohužel je to asi konec dobrých zpráv. Jak již bylo řečeno, tak by měl  Archos 97 Xenon spadat spíše do cenově velmi dostupné kategorie, a proto se některé specifikace nevyrovnají konkurenci. Velikost paměti RAM je pouze 512 MB a interní paměť dosahuje na 4 GB. Tu ale lze rozšířit o microSD kartu. Samotný procesor má takt 1.4 GHz, ale jedná se pouze o jednojádro. Ačkoliv Archos slibuje nízkou cenu, tak zatím není známa stejně jako dostupnost. Kolik by měl stát, aby vás zaujal?

Zdroj: archos.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

locomachine: No, jestli chceš koupit tablet, který ti vydrží půl roku a pak odejde a po celou dobu funkčnosti bude pomalý a zasekaný, jen kvůli 3G a slotu na SD, tak budiž. Každý svého štěstí strůjcem. Navíc než se tato novinka dostane k nám, tak Asus už dávno vydá chystanou verzi Nexus 7 s 3G

locomachine

21. 9. 2012, 20:08

No jestli se nepletu tak Nexus7 nemá 3G modem a slot na kartu. :)

locomachine: Pod 7k? spíš hluboko pod 5k ne? vždyť tu je ještě nexus 7, který bude v 16GB verzi stát 6k… a to je rozhodně lepší koupě, neboť má lepší procesor, rozlišení, optimalizaci SW, kvalitu zpracování a prakticky všechno ostatní…

locomachine

21. 9. 2012, 16:23

To nadšení JB, potažmo zklámání autora, že ho tenhle tablet nemá nesdílím. Ačkoli vysoké procento webů obsahuje flashové prvky JB už flash oficiálně nemá. Takže tablet, který já považuji za primárně multimediální zařízení, by mi s JB spoustu multimedií neukázal. Buďme rádi za ICS a cena která by mne přesvedčila k nákupu? Pod 7000,- ;-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat