Apple: raketové stoupání akcií se nekonalo

Apple: raketové stoupání akcií se nekonalo
2012-09-13T11:00:34+02:00
• 13. 9. 2012
5

Nebojte se, nebudeme vám vnucovat něčí názor. Věříme, že si sami dokážete rozhodnout o tom, jestli vás iPhone 5 ohromil a přesvědčil ke koupi. Dnes se podíváme, jak se představení nového smartphonu odrazilo na akciích Applu.

Mnoho lidí očekávalo představení revolučního smartphonu, ale dle specifikací nemůžeme tvrdit, že by něčím překvapil. Jeho vzhled a specifikace byly známy prakticky ještě před oficiálním uvedením, a tak mnozí jen sledovali jejich potvrzení. Akcie Applu reagovaly podobně a za celý průběh se neobjevilo raketové stoupání do výšin. Pokud se podíváme na graf za celou dobu, tak můžeme vidět neustálý růst.

image

Když ale přiblížíme na datum 12. září 2012, tak nevidíme zvýšení hodnoty například vzhledem k datu 10. září 2012. Bohužel musíme konstatovat, že i přes uvedení spousty novinek se Applu v tomto rozmezí nedařilo. Výsledek je, že oproti 10. 9. se akcie Applu propadly o cca 2 %.

image

Nyní se podívejte ještě na větší přiblížení hodnot a můžeme z nich vyčíst jednotlivé fáze představování novinek.

image

Značka v podobě písmene E značí představení iPhonu 5, po kterém následoval vzestup. Bohužel po něm se akcie mírně propadly a začaly stoupat až s představením nových iPodů. Následně pokračoval propad. Z tohoto můžeme soudit, že novinka v podobě iPhonu 5 nezaujala a na akciích to nebylo nijak extrémně znát. Zde se ještě podívejte, jak bylo ukončeno obchodování s akciemi 12. září.

image

Pokud si někdo koupil akcie 10. září, tak by na nich nyní prodělal. V celkovém důsledku se opět Applu dařilo, ale očekávali jsme větší výkyv v akciích směrem nahoru. Jak na vás zapůsobil iPhone 5? Co říkáte na nové iPody?

Zdroj:google.com/finance

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Přemysl Vaculík

VIP 13. 9. 2012, 18:20

Tímto jsem nechtěl naznačit to, že by iPhone 5 propadl. Jen že byl přijat poněkud chladně na akciovém trhu. WSJ tvrdí, že toto přijetí bylo chladné právě kvůli tomu, že novince chybí pořádný WAU faktor.

Na konci článku také říkám, že se Applu dařilo.

Pro pana Vaculika: dnesni oteviraci cena je 677,37$. Zdroj: bloomberg.

2. Vy jste asi vubec necetl muj komentar. Hodnotite neco co je nemeritelne v tuto chvili. Nejspis jsem to napsal moc slozite.

No zajimavy spis je, ze podle zdejsich reakci nepratel Apple v diskuzi po tom zklamani poleti akcie dolu. To se zatim neprojevilo, takze jsme presli na to, ze vlastne nenastal zadny rust, takze je to spatne, cimz se potvrzuje, ze to bylo zklamani. Kluci, tak si to aspon ujasnete.

Pane Vaculiku, nici nazor nam sice nevnucujete, Bloomberg ukazuje posledni obchod za 669,79$. Dne 10.9. od cca14h se akcie dostali pod hranici 669$, posledni obchod byl za cca 663$. V pripade, ze jsem nakoupil po 14h burzovniho casu, nemohl jsem vzhledem posledni obchodovane vcerejsi cene prodelat!
Vidim, ze jste velmi dobry investor, proto bych Vas rad pozadal o racionalni vysvetleni ocekavani vzestupu ceny akcie, po uvedeni noveho ip.

Pokud Vas cely clanek mel ukazat lidem zda je nezaujate iphone 5 uspesny, tak Vam doporucim pockat na prodejni vysledky, potom se muzete odrazet na akciich.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat