Nokia získala patent na design nového mobilu?!

Nokia získala patent na design nového mobilu?!
2012-08-24T11:00:16+02:00
• 24. 8. 2012
3

Ještě nedávno jsme si mohli přečíst, že Nokia prodává 500 patentů, aby získala finanční hotovost. Je jasné, že nepatří mezi nejzdravější výrobce mobilů a její ztráty se stále pohybují ve velkých číslech. Veškeré své naděje upírá na systém z Redmondu, a to hlavně na verzi Windows Phone 8.

windowsphonedevsummit0131-600

Nyní Nokia získala v USA patent na design smartphonu, který se až tak moc neliší od současné série, byť je do určité míry jiný. Zřejmě počítá s jeho obrovským úspěchem a bojí se kopírování. Zřejmě můžeme tento nový patent vidět na nejbližším smartphonu s WP 8. Ačkoliv se nejedná o rendery novinky, tak si podle obrázků můžeme živě představit, jak bude vypadat.

nokwp8-sideback

Zajímavostí bude asi úplně rovný povrch displeje bez jakéhokoliv zakřivení na stranách. Naopak zakřivení se dočkáme na zádech, které by se mohlo zdát, že není rovnoměrné. Můžeme také počítat kompletní zaoblení po stranách, které by mohlo být velmi příjemné při běžném držení.

Zadní strana jasně ukazuje, že umístění fotoaparátu se nezmění a na boku můžeme opět nalézt tlačítka pro ovládání hlasitosti, uspávací tlačítko a také spoušť foťáku. Na spodní straně nalezneme dva reproduktory a také micro USB. Vrchní strana je doplněna o konektor pro sluchátka a zřejmě také o prostor pro SIM kartu. Z tohoto pohledu opět můžeme usoudit, že se bude jednat o mobil bez možnosti výměny baterie.

nokwp8-topbot

Myslíte si, že Nokia plánuje opravdový hit, který ji vrátí do hry v plné síle? Pomůže jí vůbec tento patent na design smartphonu?

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Patentovaný design mi nepřijde nicmoc zajímavý. Podud však Nokia vstane z mrtvých díky novým „osmičkám“, může se panent hodit. Mám k té značce kladný vztah a moc bych jim to přál, ale jsem tak trochu pesimista.

Urcite vice perspektivni nez soucasna WP7.x

qwertzuiop9

24. 8. 2012, 18:05

Moc tomu nevěřím. Platforma WP8 mi nepřipadá perspektivní.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat