Google: Motorola přijde o 20 % zaměstnanců

Google: Motorola přijde o 20 % zaměstnanců
2012-08-15T11:15:12+02:00
• 15. 8. 2012

Google si koupil výrobce mobilů Motorolu a v květnu tohoto roku bylo vše ztvrzeno. Tento nákup, který se rozhodně zapsal do dějin smartphonů, vyšel na 12.5 miliardy dolarů. Na toto téma vzniklo hodně vtipů a doposud jsme neviděli žádný efekt, který by se týkal přímo Motoroly. Sám Google tvrdí, že nechce nijak zasahovat do samotné produkce smartphonů nebo tabletů, ale počínaje tímto měsícem se pouští do rozsáhlé reorganizace.

Google-Motorola

Motorola přijde o 20 % zaměstnanců, což je přibližně 4 000 lidí. Dokonce bude uzavřeno 94 kanceláří po celém světě. Zbylé dvě třetiny kanceláří zůstanou zatím nedotknuty, ale jedná se teprve o první vlnu v obrovském reorganizačním plánu. Nepůjde o nic levného. Google za celý tento proces zaplatí cca 275 milionů dolarů.

Celý proces by měl být hotov koncem tohoto roku. Musíme si přiznat, že se Motorole nedaří a tato změna jí může jen prospět. Budoucí plány Googlu nejsou zatím známy a ani se neví, jestli někdy hodlá skrze tuto svou novou divizi vyrábět mobily. Zatím je vše v rukách Motoroly, ale jak dlouho?

Když se podíváme na současná čísla v podílu prodejnosti smartphonů koncovým zákazníkům, Motorola dosáhla na 2.2 % v Q2 2012. Pokud se podíváme na čísla z minulého roce, zjistíme, že nyní došlo k poklesu o 0.2 %. Bude nakonec Goole produkovat skrze Motorolu vlastní mobily? Vzchopí se tato dříve slavná firma? Vše je ve hvězdách a rukách Googlu, ostatně bude zajímavé sledovat celé dění a to, co Google zamýšlí se svou novou dílnou.

Zdroj: slashgear.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat