Lenovo Thinkpad: tablet nejen pro firmy video

Lenovo Thinkpad: tablet nejen pro firmy [video]
2012-07-04T07:22:32+02:00
• 4. 7. 2012

Tentokrát jsme si pro vás připravili povídání o tabletu od společnosti Lenovo. Jmenuje se ThinkPad, má úhlopříčku 10,1″ a v útrobách skrývá čip nVidia Tegra 2. Jak na nás tento tablet zapůsobil? Jak obstojí v dnešní konkurenci? Má vůbec smysl o starší Tegře uvažovat, když už tu máme novou? Co velikost, jak nám sedlo zařízení do ruky? Odpovědi na tyto otázky najdete ve videu.

ThinkPad-Android-Tablet-with-Pen-625x414

Zmiňujeme to již v nadpisu – ThinkPad mířil (a stále míří) na firemní zákazníky. Odpovídá tomu nejen elegantní vzhled, ale také zvýšené zabezpečení systému. Pro pohodlné použití na poradách a prezenacích nabídne stylus, který umožní rozpoznávat mimo pozice na displeji i tlak.

Tablet byl představen před více než rokem. Protože byl ale tehdy špičkově vybaven (Tegra 2, 1 GB RAM, Bluetooth 3.0…), stále je bez problémů použitelný a s Androidem 4.0 ICS i velmi svižný a snadno ovladatelný. Pokud po něm budete chtít stejné výkony jako po Samsungu Galaxy S III (přehrávání videa a hraní her), úplně spokojení nebudete. Pokud tyto činnosti ale rozdělíme, tak si tablet s oběma úlohami bez problémů poradí.

Abychom to neprotahovali, následuje video, kde se o tabletu dozvíte snad vše důležité.


Pokud by to nebylo dostatečně patrné z videa, říkám to rovnou – tablet mě svým zpracováním a použitelností nadchl. V podstatě mi vadil jen rozměr, což je ale obecný problém – nesouvisí s tímto konkrétním modelem.

Objevil se ještě dotaz, zda by ThinkPad bylo možné použít jako grafický tablet k počítači. Určitě by to možné bylo. Potřebovali byste k tomu však speciální aplikaci, kterou jsem já nenašel. Pokud byste o ní věděli, napište do komentářů – někomu by se mohla hodit.

Jak se líbí tento tablet vám?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat