CyanogenMod začíná s uvolňováním preview verzí CM10

CyanogenMod začíná s uvolňováním preview verzí CM10
2012-07-20T11:46:29+02:00
• 20. 7. 2012
3

Každý fanda či uživatel Androidu teď s napětím čeká, jak se výrobce jeho zařízení vyjádří k updatům na novou verzi 4.1 Jelly Bean. Mnoho společností, které by se zatím ozvaly (snad krom Asusu), není a mnoho starších kousků už je výrobci kompletně odsouzeno k věčnému zamrznutí na starší verzi operačního systému. Pro takové telefony je často záchranou nahrání neoficiální ROM jako jsou například verze od týmu CyangenMod, který nezahálí a vypouští do světa preview svého nového softwaru založeného na JB.

Není tomu tak dlouho, co jsme vám přinesli prohlášení přímo od CyanogenModu, ve kterém vývojáři zmiňovali, že novou verzi CM dostane všech 37 zařízení, která jsou kompatibilní s předchozí verzí CM9.

Jedním ze 4 zařízení, která testovací verzi dostanou, je mezinárodní verze androidího krále Samsungu Galaxy S III s kódovým označením i9300. Jedná se o verzi CM10 postavené na Androidu 4.1.1, která je podle všechno překvapivě stabilní a nefunguje jen velmi malý počet věcí jako například:

  • FM radio
  • Nestabilní foroaparát
  • Wi-Fi hotspot

Po SGSIII zamíří CyanogeMod 10 na několik zařízení z androidího tabletového segmentu. Prvními, kdo CM10 dostanou, budou první 2 verze tabletů od Asusu, a to modely Asus Transformer a Transformer Prime (tf101 a tf201). Bude se jednat, podobně jako u verze pro SGSIII, o pokročilejší testovací sestavení obsahující jen malý počet chyb, spojených s GPS a klávesnicovým dockem. Následující video ukazuje CM10 v akci.

Posledním zařízením, na kterém testovací verze fungují, je tablet od Motoroly XOOM, který započal éru Honeycombu na androidích tabletech. V tomto případě se jedná o velmi ranou verzi s velkým počtem bugů a nedodělaností a podle vývojářů má ještě k denně použitelnému systému velmi daleko. Na vyzkoušení toho, o co pravděpodobně přijdete, však tyto verze nejsou špatné.

Při instalaci a hraní se systémem berte na vědomí, že i když je CyanogeMod mnohými považován za nejlepší vývojářský tým, není nahrávání ROM úplně bezproblémový úkon, a tak byste si měli před instalací jejich systémů dávat vždy pozor a bezpodmínečně postupovat podle návodu od pověřených lidí.

Zdroj: XDA Developers, Android Police

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Plachý

Blázen do mobilního života, Androidu, Google a HTC. Fanatický anti-fanatik marně se snažící o rozšíření objektivity. Na Dotekománii si od něj většinou počtete o Androidu, soudech, patentech a hrách. Také jej můžete nalézt na FI Masarykovy Univerzity, kde svadí nekonečný boj o vývojářskou budoucnost.

Komentáře

anywherehome

24. 7. 2012, 12:42

cyanogenmod je taková třída, že na něm nefungují některé aplikace, HW akcelerace videí a náročnější hry….bo nemůžou implementovat licencované HW části…..což ale není chyba týmu cyanogenmod…..každopádně radějí už jen a pouze Nexuse

Petr Plachý

20. 7. 2012, 15:54

Ano mel, CyanogenMod je ale trochu jina trida :)

Motorola Xoom by měla dostat JB přímo od Google.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat