Apple vyžadoval zákaz prodeje dopisem

Apple vyžadoval zákaz prodeje dopisem
2012-07-15T10:13:18+02:00
• 15. 7. 2012
2

A máme tu další díl z nekonečného seriálu soudních přestřelek a bitev mezi společnostmi Apple a Samsung. Vše se opět týká zákazu prodeje Galaxy Nexusu a Galaxy Tabu 10.1 od Samsungu, na které úspěšně útočí Apple. Jemu se podařilo získat předběžné opatření na zákaz prodeje obou zařízení, ale v tuto chvíli je smartphone opět k dispozici v obchodech. Otázkou je, jak dlouho.

AppleandSamsung_movie

Samsung nyní tvrdí, že Apple zaslal zvláštní dopis maloobchodníkům, kteří prodávají Galaxy Tab a Nexus. V tomto dopisu přímo vyzýval k zastavení prodeje obou zařízení. Konkrétně byly dopisy odeslány 28. června pro tablet a 3. července pro smartphone. Jedná se přinejmenším o velmi zvláštní jednání a Samsung se samozřejmě k tomuto kroku vyjádřil s tvrzením, že maloobchodníci mohou doprodat zásoby bez nutnosti zastavovat okamžitě prodej.

Dle názoru korejské společnosti je zákaz platný pouze pro něj a ne pro subjekt, který se neúčastní samotného sporu. V tomto případě zase bude muset rozhodnout soud a uvést jasné vysvětlení, na koho se daný zákaz vztahuje.

Právníci budou mít zřejmě díky tomuto kroku Applu další žně, ale i tak se jedná o velmi zvláštní chování. Doposud jsme mohli vidět, že když Apple vyhrál soudní spor nebo přestřelku, dále nekonal a ani nic neurychloval. Nyní zasílá dopisy maloobchodníkům, aby urychlil rozhodnutí soudu. Samozřejmě vše bude mít dohru opět u soudu. Nyní si již můžete přečíst dopis, který měl být zaslán maloobchodníkům.

VIA FACSIMILE, REGISTERED MAIL, FEDERAL EXPRESS AND REGISTERED AGENT

Re: Apple Inc. v. Samsung Electronics Co., Ltd., et al., United States District Court, Northern District of California, Case No. C-11-01846 (LHK)

Dear [recipient]:

We represent Apple Inc. in the above-referenced action.

We enclose a copy of the June 26 preliminary injunction ordered entered by the U.S. District Court for the Northern District of California in this case together with a copy of Apple’s U.S. Design Patent No. D504,889 (the ‚889 patent‘). With the posting of the requisite bond, the order is now in effect.

The order provides as follows:

[T]he Court issues the following order enjoining the Galaxy Tab 10.1 from sale in the United States: Samsung Electronics Co., Ltd., Samsung Electronics America, Inc., and Samsung Telecommunications America, Inc., its officers, directors, partners, agents, servants, employees, attorneys, subsidiaries, and those acting in concert with any of them, are enjoined from making, using, offering to sell, or selling within the United States, or importing into the United States, Samsung’s Galaxy Tab 10.1 tablet computer, and any product that is no more than colorably different from this specified product and embodies any design contained in U.S. Design Patent No. D504,889.

(emphasis added).

As the italicized language provides, the order applies not only to the named Samsung entities, but also to anyone „acting in concert“ with them. Apple thus believes that the order extends to you because you may be selling, offering to sell, or importing the Galaxy Tab 10.1 tablet computer.

Please comply with the order by ceasing immediately to engage in any of the specified acts (e.g., importing, offering to sell, or selling within the United States) in connection with the Galaxy Tab 10.1 tablet computer and any product that is no more than colorably different from it and embodies the ‚889 patent’s design. At a minimum, Apple believes compliance with the Court’s order requires immediately removing for sale the Galaxy Tab 10.1 from all physical and online venues under your direction or control.

Please contact the undersigned if you have questions.

Regards,

[signatory]

Enclosures

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jediný správný řešení je prodávat normálně bez jakýhokoliv omezení, vážím si soudců, co se Applu nebojí vysmát a řict jim, že takhle teda ne.

Osobně si myslím, že by se tento zákaz neměl vztahovat na maloobchodníky (nicméně podobně to bylo i v Německu). Prostě ten obchodník objedná, prodá. Proč by měl za to být bit on, když se na celém procesu podílí pouze prodejem. Přeci s výrobou nemá absolutně nic společného. Řešení bych viděl takové, aby doprodali zásoby co mají a Samsung jim nemohl dodat nové, protože by to měl zakázané. Takhle se ale nakrásně můžou prodejci zahojit na apple za ušlý zisk. Stejně tak jako se Samsung zahojil v Nizozemsku.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat