Galaxy Nexus je zakázán v USA, zatím dočasně

Galaxy Nexus je zakázán v USA, zatím dočasně
2012-06-30T07:40:42+02:00
• 30. 6. 2012
4

Společnost Apple se snažila zabránit začátku prodeje smartphonu Samsung Galaxy S 3 v USA. Nejednalo se o oddělené soudní jednání, jelikož Apple chtěl tento mobil sloučit se sporem o Galaxy Nexus. To ale soud zamítl a pokračovalo se v původním sporu. Podle Applu Galaxy Nexus porušil 4 patenty, a tak společnost požádala alespoň o předběžné pozastavení.

no-galaxy-nexus

V celém sporu jsou 4 patenty, které nijak nesouvisí se vzhledem, ale spíše se systém Android. První tři nejsou tak silné. Jedná se o patenty na aktivní odkazy, známý Slide-to-Unlock (přetáhni pro odemčení) a predikce textu (touch screen word suggestion). Podle dostupných zdrojů nejsou tyto patenty nijak silné a zřejmě je Apple neobhájí. Důležitější patent se týká samotného vyhledávání na vícero úrovních ve smartphonu.

Dle novináře z Reuters se jedná o hlavní patent, díky kterému Apple získal protiopatření v podobě zastavení prodeje zařízení Galaxy Nexus v USA. Nejedná se o výhru. Na finální rozhodnutí si budeme muset počkat, ale do té doby si nikdo nebude v USA moci pořídit tento smartphone s čistým Androidem. V současnosti Apple musí soudu zaplatit 96 miliónů dolarů, aby toto předběžné opatření mohlo začít platit.

Nyní se ještě čeká, co udělá Samsung, aby odvrátil pozastavení prodeje. Je možné, že použije tu samou taktiku jako u SGS 3. Tento stav je poněkud nešťastný nejen proto, že by to mohlo postihnout i jiné smartphony, ale také i z toho úhlu, že je v současnosti zakázán prodej tabletů Samsung Galaxy Tab 10.1.

Zdroj: theverge.com, reuters.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Americké patenty jen brzdí rozvoj a jsou nesmyslné…

skutecnykosmonaut

30. 6. 2012, 22:57

Oba dva chytrý kluci.Není nad slovanskej důvtip.

Jiří Batěk

30. 6. 2012, 16:19

Koupil sem si v obchodě jablko,kousl do něj a už u mě stál chlapík od applu že jim mám zaplatit poplatek za užívání jejich loga,tak jsem kousl ještě jednou a spor byl vyřešen.

každej ho bude chtít!!!iphona májí v usa aji bezdomovci

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat