Android, pivo a NFC–to je KegDroid video

Android, pivo a NFC–to je KegDroid [video]
2012-05-01T08:14:58+02:00
• 1. 5. 2012
2

Pokud paříte mezi lidi, kteří mají rádi mobilní operační systém Android, rádi pijete pivo a navíc se těšíte na technologii NFC, tak tu máme něco čistě pro vás. Slovo KegDroid za sebou skrývá projekt, který kombinuje jmenované oblíbené věci. Prakticky přistoupíte k zelenému robůtkovi a necháte si natočit pivo.

IMG_20120420_102534

Zní to celkem jednoduše, ale je za tím spousta práce. Jedná se o celkem dobrý a moderní nápad, jak přinést Android do sféry pivovarů, hospůdek, restaurací a podobně. Na videu se můžete podívat, jak se dá skloubit dohromady Android, pivo a NFC. Bohužel je video jen pro schopnější angličtináře.

Pokud jste nerozuměli, tak tu máme menší vysvětlení. Přistoupíte s NFC kartou k pípě a máchnete s ní nad čtečkou. Na tabletu se vám zobrazí výběr z piv nebo nápojů a zvolíte si požadovaný objem. Následně si můžete natočit třeba pivo a hlídat vás bude Android, abyste si nenatočili více, než jste si zvolili.

Je to teprve rané stádium celého projektu, ale již nyní si dokážeme představit situaci, kdy nebudete používat jen NFC kartičku, ale přímo NFC v mobilu s možností placení. KegDroid ještě čeká dlouhá cesta, než se vůbec dostane i k nám. Tato novinka se zřejmě nebude líbit hospodským, ale co neudělat pro milovníky piv a nových technologií. Pokud by něco takového bylo i v našich hospůdkách, využili byste toho?

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

To Zheiko: SOUHLAS a +1

A hospodsky nebudou mit co zrat…. tohle se mi moc nelibi, ja radsi kdyz prijdu na bar, tak pokecam s barmanem, zavtipkujem, dam si pivko a du si sednout… hezky cesky

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat