Tablet od Intelu: jen 200 dolarů?

Tablet od Intelu: jen 200 dolarů?
2012-04-12T08:00:24+02:00
• 12. 4. 2012

Intel dnes představil vlastní 7 palcový tablet, kterým cílí hlavně na školy. Jedná se tak o jubilejní první čistý tablet od této firmy. Chce zaujmout hlavně cenou a zvýšenou odolností vůči vnějším vlivům.

Tablet bude menších rozměrů. Postará se o to hlavně poměrně malý 7 palcový displej o rozlišení 1024×600 pixelů. S největší pravděpodobností bude tablet osazen procesorem Atom, na kterém bude běžet buďto operační systém Android, nebo Windows 7. Tablet byl navržen čistě pro studijní využití. I díky tomu je celý z plastu a váží 525 gramů. Intel sám garantuje vyšší odolnost vůči písku, vodě a pádu z výšky (až 70 cm) . Na bocích tabletu najdeme USB 2.0, HDMI, jack pro připojení sluchátek, microSD a slot pro SIM kartu. Všechny tyto vstupy jsou kryty gumovými záslepkami pro zvýšení odolnosti. Tablet bude pracovat s operační pamětí o kapacitě 1 GB. S interním úložištěm to bude různé v závislosti na distribuci. Tablet je totiž primárně určen pro školy a jeho uvedení na volný trh je na vážkách.

Školy si tedy budou moci zvolit vnitřní úložiště od 4GB až po velké SSD disky o kapacitě 128GB. Tablet bude dodáván také se speciální softwarovou podporou. Najdeme zde například speciální aplikaci, která spolupracuje s externí čočkou, která se připevní na zadní fotoaparát. Tablet poté funguje jako jednoduchý mikroskop. Čočka ale nebude součástí běžného balení a je třeba si ji dokoupit. Cena zatím není definitivně stanovena. Intel dodává, že cenu budou určovat OEM výrobci, nicméně naznačil, že sehnat tablet do 200 dolarů by neměl být problém. Tablet je primárně určen pro školy a jak jsem již řekl, uvedení na volný trh zatím zůstává velkou neznámou. Byli byste jako studenti ochotni vyměnit klasické učebnice a sešity za něco takového? Podělte se s námi v diskuzi.

Zdroj: Engadget, intomobile

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat