Google koupil TxVia, Google Wallet má být nyní bezpečnější

Google koupil TxVia, Google Wallet má být nyní bezpečnější
2012-04-19T11:26:00+02:00
• 19. 4. 2012
1

Nedávno se objevily problémy s platební platformou Google Wallet. Přihlašovací a jiná data byla odcizena především z rootnutých telefonů. Google chce udělat platby bezpečnější, a proto koupil TxVia. Co to přinese?

Pokud máte rootnutý telefon a používáte Google Wallet, mohlo se stát, že se někdo k Vašim platebním údajům mohl dostat. Nyní by se toto ale stát nemělo. Google totiž kvůli zvýšení bezpečnosti koupil společnost TxVia. Jedná se o společnost zprostředkovávající mobilní platby, která funguje jako takzvaná PaaS, neboli “platforma jako služba”.

TxVia navíc již nyní pomáhá obsluhovat více než 100 miliónům různých účtů, čímž přináší Googlu i nové klienty. O koupi informoval viceprezident plateb a programu Wallet. Částka za kterou Google platební společnost koupil však známá není.

Kromě zvýšení bezpečnosti plateb, nabízí koupě Googlu novou paletu produktů, jež mohou být k platební službě připojeny. Jedná se například o dárkové poukazy, porovnávání cen a další. Navíc je TxVia propojena se všemi velkými platebními společnostmi a má tedy obrovskou klientelu.

Spojením platforem Google Wallet a TxVia by mělo dojít i ke zjednodušení, ale především zrychlení, plateb. Vás, kdo Google Wallet používáte, žádné přenastavování účtů nečeká. Můžete ho nadále používat se stejným nastavením a můžete si být jisti, že jsou vaše údaje v bezpečí.

A pokud jste s použitím Google Wallet váhali právě z důvodu bezpečnosti, nyní se už bát nemusíte a můžete tento produkt Googlu s klidným srdcem zařadit mezi své platební metody.

Zdroj: The Verge

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

A co má nákup společnosti společného s bezpečností???! Obzvlášť, chceme-li se bavit o ochraně v prostředí služeb Googlu… Jenom to přispěje k dalšímu šmírování uživatelů. Děkuji, nechci…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat