Google+ aktualizován

Google+ aktualizován
2012-04-13T08:00:06+02:00
• 13. 4. 2012

Mobilní aplikace Google+ pro systém Android byla aktualizována. V nové verzi nás zase o kousek přibližuje ke komfortu a schopnostem desktopové webové aplikace.

Debata kolem webového rozhraní Google+ byla rozvířena jeho kontroverzním redesignem. Objevují se pojmenování jako například Project White Space. Pro nás je ovšem důležité to, jaké změny se objevily v mobilní aplikaci.

Prvním vylepšením je podpora hashtagů. Značky uvozené mřížkou, které Vás po kliknutí přenesou na vyhledávání, Google zavedl koncem minulého roku. Do mobilní aplikace se však dostaly až s poslední aktualizací.

Druhá důležitá změna se týká sdílení odkazů. Z webového rozhraní Google+ jsme zvyklí na to, že se, při sdílení odkazu, k příspěvku připojí i náhled odkazované stránky. Toto se na webu děje vždy – ať vložíte odkaz přímo do pole pro psaní příspěvku, přidáte odkaz speciálním tlačítkem nebo sdílíte přímo z odkazované stránky. Mobilní aplikace nám tuto funkcionalitu nyní částečně přináší také.

Slovo částečně používám proto, že když sdílíte odkaz přímo v aplikaci Google+, jeho vložením do textového pole, náhled stránky se negeneruje. Pokud však sdílíte přímo z externí aplikace (zkoušel jsem Chrome, Youtube a Instagram), k Vašemu příspěvku se připojí jak text ze sdílené stránky, tak náhled obrázku.

O tom, že sdílení z mobilní aplikace ještě není úplně dotažené, se můžeme přesvědčit i při sdílení videa z Youtube. Pokud sdílíme z webového rozhraní, v Google+ se zobrazí přímo vložené video – pro jeho zhlédnutí nemusíme odcházet ze stránky Google+. Pokud však sdílíme video z mobilu, ukáže se pouze malý náhled a odkaz, který nám otevře přímo stránku Youtube s videem – samotný přehrávač však v příspěvku chybí.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat