Sony: Technologie v PureView není novinka

Sony: Technologie v PureView není novinka
2017-11-09T20:30:48+02:00
• 26. 3. 2012

Určitě už jste slyšeli o telefonu Nokia PureView 808, který se vyznačuje svým 41 MPx fotoaparátem. Tento extrémní fotomobil byl představen na mobilní konferenci MWC a pořád vyvolává živé diskuze. Nyní se navíc ozvala společnost Sony s prohlášením, že použitá technologie není žádnou novinkou.

Podle vyjádření tiskového mluvčího Sony (Paul Genge) pro Velkou Británii, není technologie, kterou PureView 808 používá, nic nového, jak Nokia prohlašovala. Kamery Sony prý takovou technologii používají už asi rok.

Podle Genge je technologie, kterou Nokia vlastní a která využívá speciální vzorkovací algoritmus, podobná té, která je běžně používaným prvkem (ovšem pod jiným označením) ve výrobcích Sony. Uznává ale, že v mobilní oblasti to může vzbuzovat zájem, byť nejde o opravdovou novinku.

Důvod, proč Sony započalo diskuzi na toto téma je neznámý. V dnešní době, kdy se všechno točí okolo patentových válek, ale určitě nejednoho z nás napadne, že Sony možná chystá další žalobu v mobilním světě. Na to je ale ještě brzy. Zajímavé ale minimálně bude srovnání fotografií pořízených právě z telefonu Nokia PureView 808 a vlajkové lodě Sony Xperia S, která si na kvalitě fotoaparátu také velice zakládá.

Zdroj:

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat