Voice Action vs Siri – další souboj videa

Voice Action vs Siri – další souboj [videa]
2012-02-28T12:30:03+02:00
• 28. 2. 2012
1

Siri se sice stala miláčkem davů a médií, ovšem v tomto odvětví není Apple ani zdaleka sám. Google má své Voice Action a tato vymoženost je dostupná na prakticky všech smarthonech, které používají operační systém Android. Na internetu se objevilo několik dalších videí, na kterých soupeří právě Voice Action a Siri.

Testovali se běžné akce typu ,,Zavolej někomu…” nebo ,,otevři URL adresu” popřípadě ,,diktuji sms, odešli ji matce”. Jednalo se opravdu o běžné úlohy, ve kterých byl iPhone 4S, popřípadě Siri, poražena. Kdyby byl ovšem test založen na otázkách typu ,,Jaký je smysl života”, iPhone 4S by neměl konkurenci. Ovšem je na pováženou, jestli exkluzivita nahrazuje praktické využití.

Sám Steve Wozniack, spoluzakladatel Apple řekl, že Siri má oproti Google Action jisté rezervy. Siri sice má svůj téměř lidský přístup a dokáže komunikovat téměř jako normální člověk, ale bohužel to vše ještě nefunguje stoprocentně. Google navíc dle dostupných informací chystá svou vlastní alternativu, která by měla nést název Majel. Souboj na poli umělé inteligence bude určitě ještě zajímavý a obě technologie mají něco do sebe, ale co se týče použitelnosti, tak Google Action vítězí na plné čáře.

Zdroj: Engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat