Huawei Ascend P1 S – Nejtenčí číňan

Huawei Ascend P1 S – Nejtenčí číňan
2012-01-09T15:45:37+02:00
• 9. 1. 2012

Dalo se očekávat, že na letošní CES dorazí mnoho čínských výrobců se svými Android telefony. Co však nikdo nečekal, je představený model Ascend P1 S od čínské společnosti Huawei, která prodává své levné telefony i v České republice. Tento smartphone se může chlubit tenkým tělem, jehož tloušťka je pouhých 6,7 mm na nejtenčím místě telefonu.

Na trh se dostanou dvě verze s odlišným značením „S“, což znamená, že model bez této přípony bude mít něco málo větší tloušťku 7,7 mm, ale i tak je to stále skvělý údaj. Doposud jsme si mysleli, že na delší dobu zůstane králem Motorola Razr, jak vidno, tak čínský trh se učí rychle.

Pozadu nezůstává ani v ostatních parametrech, kde útočí na silné hráče jako Galaxy S2. Nabízí dvou-jádrový TI OMAP 4460 procesor o frekvencí 1.5 GHz. Pro dostatečné využití je mu nápomocna operační paměť 1 GB a 4 GB vnitřní paměti. Slušný grafický výkon zastává čip SGX 540. Telefon nedisponuje HD displejem, přesto si můžeme být jisti jeho kvalitami, protože se jedná o qHD Super AMOLED displej s rozumnou velikostí 4,3″ a rozlišením 540 x 960 px.

Potencionální zákazník nemusí mít ani strach o poškrábání, jelikož displej chrání Gorilla Glass. Fotoaparát je v tomto případě 8 Mpx s autofokusem umožňující nahrát video v rozlišení 1080p. Náhradou za blesk je LED dioda. Samozřejmostí jsou videohovory pomocí druhé kamery na přední straně telefonu. Určitě potěší přítomnost HDMI, které je součástí microUSB, konektor pro sluchátka a většina datových připojení. Telefon bude v prodeji s již aktualizovaným Ice Cream Sandwich v zatím neoznámeném datu za cenu odpovídající těmto parametrům.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat