Aktualizováno

[Aktualizováno] Nexus Prime: Specifikace, nové jméno a foto
2011-10-06T17:37:15+02:00
• 6. 10. 2011
1

Již brzy se dočkáme představení nové verze operačního OS Android Ice Cream Sandwich a spolu s ním bychom se měli dočkat i nového Nexus telefonu. Mimo promo videa, které jsme mohli nedávno vidět, máme dnes k dispozici předběžné specifikace tohoto očekávaného přístroje.

galaxy-nexus

Už dlouho víme, že další Google telefon řady Nexus, bude z dílny Samsungu. Dnes máme k dispozici i nepotvrzené specifikace tohoto nového smartphonu. Kromě informací o hardwaru, ale prosakují i náznaky toho, že se telefon nebude jmenovat Nexus Prime, ale Galaxy Nexus. Nyní už se pojďme podívat, jaké specifikace bychom mohly při představení 11. října očekávat.

Google (Samsung) Galaxy Nexus

  • Displej: Super AMOLED HD o velikosti 4,65” a rozlišení 1280 x 720 pixelů
  • Procesor: Dual-core  TI OMAP 4460 Cortex A9 o frekvenci 1,2 GHz
  • RAM: 1GB
  • Paměť: 32GB
  • Baterie: 1750 mAh
  • Fotoaparát: 5MP s možností nahrávání Full HD videa.
  • Přední kamera: 1,3 MP

Mezi další vlastnosti telefonu bude patřit i přítomnost NFC čipu a tloušťka 9mm.

kxqvg

Další informace, která se objevila spolu se specifikacemi, je možnost, že by se telefon mohl zpočátku prodávat exkluzivně u amerického operátora Verizon. To by samozřejmě opozdilo dodávky pro zbytek trhu.

Verizon-logo

Někdo by možná mohl namítnout, že by byl tento telefon vlastně průměrný. Možná ano, ale v žádném ohledu nezaostává. Nejdůležitější totiž bude operační systém, který bude tento přístroj prezentovat. Ice Cream Sandwich by měl být revoluční a Google potřebuje zařízení, které předvede jeho možnosti. Ve spojení s tím, se také objevily spekulace o tom, že by se mohlo jednat o zařízení, které by nebylo jen telefonem, ale jakousi kombinací telefonu a tabletu. Právě tyto platformy má totiž Ice Cream Sandwich spojit.

Na závěr se ještě můžete podívat na promo video, které jsem zmiňoval v úvodu článku.

Zdroj: BGR


Včera jsme zveřejnili první specifikace chystaného telefonu Galaxy Nexus, který by měl prezentovat novou verzi operačního systému Android 4.0. Dnes máme k dispozici první fotografii.

Fotografie vypadá až celkem reálně a vzhled by odpovídal náznaku zařízení, které jsme měli možnost vidět na videu, které si můžete prohlédnout nahoře.


Jaký je Váš názor? Myslíte, že se jedná o podvrh nebo o reálnou promo fotografii?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Možná se pletu, ale na tom telefonu z videa je tlačítko na vypínání napravo a ty 3 tečky také. Podle všeho na tom druhém obrázku je tlačítko na levé straně… Takže buď se pletu a něco sem nepostřehl nebo si jen nekdo hral s photoshopem? priznavam ze se mi telefon na obrazku velice libi

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat