Koupí HTC WebOS?

Koupí HTC WebOS?
2011-09-13T00:01:06+02:00
• 13. 9. 2011

Poté co HP koupilo společnost Palm a později oznámilo konec platformy WebOS, mnoho fanoušků tohoto operačního systému bylo zklamáno. Netrvalo to však dlouho a už se objevily první spekulace, které napovídaly, že by mohl WebOS někdo od HP odkoupit. Nyní se zdá, že by to mohlo být HTC.

webos-hacked-sms

Prvním kandidátem byla společnost Samsung. Vedení této firmy to ovšem později odmítlo. Nyní se zdá, že další společností, která by se mohla stát majitelem této platformy je HTC. Taiwanské agentuře CNA to řekla vysoká představitelka HTC Cher Wang. Podle ní HTC tuto možnost zvažuje.

htc-logo-new

Pro HTC by to nebyla špatná investice. Mělo by tak jistotu vlastního systému k Windows Phone a Android, které již používá. HTC by si mohlo WebOS upravit podle svých představ a nebylo by závislé na Googlu nebo Microsoftu. WebOS by se tak stal přímou konkurencí systému Bada od Samsungu. HP by zřejmě také nebylo proti, prodeji se nebrání.

U HTC by to nebyl první pokus o vlastní systém. Prvním náznakem byla platforma Brew, kterou vyvinulo spolu se společností Qualcomm. V tomto případě se ovšem nejednalo o OS v pravém slova smyslu, ale šlo v podstatě o “hloupou” platformu. Nakonec se Brew objevil pouze v telefonu HTC Smart.


Koupili byste si HTC telefon s WebOS? Myslíte, že by HTC mohlo posílit svou pozici na trhu, kdyby by nabízelo 3 operační systémy? Podělte se o své názory v diskuzi…

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat