Android: čísla a jedna chystaná novinka

Android: čísla a jedna chystaná novinka
2011-08-18T10:00:21+02:00
• 18. 8. 2011

Dnes se podíváme výjimečně na dvě zprávy kolem mobilního operačního systému Android, ale ještě před tím si připomeneme událost měsíce nebo roku. Google koupil mobilní divizi Motoroly za neuvěřitelných 12.5 miliardy dolarů. Zůstává otázka, jestli se konkurence začíná třást a nebo jestli se bude třást. Co tato událost přinese koncovým zákazníkům a jak rozvíří vody konkurenčního boje? Na odpovědi si budeme muset nějakou dobu počkat.

android-weekly-news

Teď již slibované a celkem neuvěřitelné číslo, momentálně se prodalo 150 miliónů zařízení se systémem Android. Denně se aktivuje přes 550 000 Androidů (dle Googlu) ve 123 zemích a v minulém měsíci se prodalo 20 miliónů zařízení, kam až půjde tento boom?  Vystupňuje se snažení konkurence jakýmkoliv způsobem zabrzdit tento růst, třeba i soudními žalobami kvůli patentům?

V současnosti vládne verze 2.2 s 55.9%, na druhém místě je Gingerbread (2.3.3 a 2.3.4) s 23.7% a na třetím místě se nachází Android 2.1 s 15.2%. Zde je již přehledná grafika zbývajících verzí:

image

Chystá se novinka, ale zatím nikdo neví jaká. Což není moc potěšující a prakticky můžeme pouze spekulovat. Asi většina majitelů mobilního telefonu s Androidem zná adresu http://market.android.com, samozřejmě je i adresa http://www.android.com, na kterou zavítá velmi málo lidí a nebo jen vývojáři. Google získal doménu http://android.me a zatím je nefunkční, za to úplně ve vlastnictví Googlu. Co s ní zamýšlí ještě nikdo neví.

a1518__Androids1

Již padají úvahy o možnosti využití jako osobního HUBu pro správu kontaktů, nebo se bude jednat o nějaké cloudové řešení pro uživatele Androidu? Co tipujete vy?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat