Windows Phone 7: nejdřív Evropa

Windows Phone 7: nejdřív Evropa
2010-08-03T00:01:12+02:00
• 3. 8. 2010
14

Evropa se dočká jako první nového mobilního operačního systému Windows Phone 7. Potěšující zpráva, která přichází od COO Kevina Turnera ze společnosti Microsoft. A kdy přesněji? Dle slov pana Turnera bude tomu již v říjnu, v USA si budou muset počkat až do listopadu. Myslím že je to logické, protože Evropa a konkrétně EU má tento rok oslavit celkový počet obyvatel 500 miliónů, což je daleko více než v USA.

windows-phone-7[1]Ze slov pana Turnera: Nyní se prodává 200 miliónů “chytrých” telefonů, v příštích letech se prodej zdvojnásobí, což nám dává velkou příležitost. Jsme zpátky ve hře a máme možnost skutečně něco změnit. Dodává, že grafické rozhraní nových WP7 je opravdu originální a nikdy před tím tu nebylo.

Už mnoho lidí si myslí, že WP7 přichází docela pozdě, ale na druhou stranu možná ne. Smartphony se teprve teď rozšiřují a není pozdě, dokud každý ve vašem okolí nemá jeden. Stále jsou lidi, kteří raději utratí své peníze za “hloupý” telefon, ale začínají se poohlížet po něčem lepším. Tím první telefonem by mohl být Samsung Cetus.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Podle zatim znamych fakt, MS market bude jeste restriktivnejsi nez Apple. C# bude pro phone7 to same jako java pro Android. Podle zatim znamych fakt, binarni kod na phone7 nedostanete. Snad bude mozne udelat COM objekt, ale to neni jiste. Podpora nativniho windows API (GDI), ve kterem je napsana vetsina soucasnych aplikaci pro WinMob nebude podporovana! Diky tomu, bude na phone7 IE jako jediny prohlizec o jehoz kvalitach se da jen pochybovat. C# neni java, takze i s Operou Mini bude problem. Nutnost, koupit si MS Visual Studio, abyste mohli vyvijet pro phone7 je jen dalsi hrebicek do rakve. Tak to vidim, ze jediny, kdo is phone7 koupi, a bude ho chvalit, bude Hulan. :-)

Microsoft uvede na trh přístroj bez multitasking, copy a paste atd… Tomu všemu se ještě před rokem smál :D… Každopádně ale bude trvat zase další rok, než budou tyto základní věci, jenže mezitím zase poskočí konkurence o ten rok… Ať už ms udělá co chce, bude prostě 3 roky pozadu…

Pokus s MS Kin v USA skoncil totalnym fiaskom, teraz ich caka nieco podobne v Europe. Novou koncepciou potlacaju vsetky vyhody, vdaka ktorym sa WM 6.x este ako tak drzi na trhu. Po precitani rozhovoru s Mobile Solution Managerom CEE som sa v tomto nazore len utvrdil – http://www.mobilmania.sk/clanky/windows-phone-7-bude-na-jesen-aj-u-nas-rozhovor/sc-3-a-1123671/default.aspx

Přemysl Vaculík

VIP 4. 8. 2010, 12:31

To říkám celou dobu, musíme počkat…. ????

Pan Vaculík = patetické, negativní bla bla bla… Počkáme si a uvidím, ne…

Přemysl Vaculík

VIP 4. 8. 2010, 9:08

no neodsuzujete? no nevím, to že něco je nestabilní tak neznamená, že i následné verze budou nestabilní. Myslím, že WP7 můžeme dát šanci a začít uvažovat a hodnotit bez předsudků z minulé verze. Ale bojím se, že to dopadne jak s Vistama.

Pane Vaculíku, myslím, že když si znovu přečtete můj první odstavec, tak tam i najdete odpověď.. Nic neházím do stejného koše a jak jsem už psal – nic neodsuzuji.

Já osobně bohužel Microsoftu moc nevěřím. Jeho mobilní operační systémy doposud nejsou zrovna stabilní a spolehlivé (všichni známe sekání, zamrzání, resety atd.) – přitom verze 6.5 je poměrně mladá, od loňského jara.. Dobrý pocit nemám ani z projektu KIN, který skončil fiaskem…a divím se, že Evropa dostala v novém produktu poprvé přednost.

OPRAVA: Samsung Galaxy S s ANDROIDEM :D

Přemysl Vaculík

VIP 4. 8. 2010, 7:44

je zajímavé, že házíte WP7 do stejného koše jako WP6

Sám si nedovolím tvrdit nějaké finální soudy, dokud si jej nezkusím.

Obávám se, že půjde skutečně pouze o upravené grafické rozhraní. Nechci nic předem odsuzovat či zatracovat, ale jak znám Microsoft, tak to bude na oko pěkné…ale jinak nepoužitelné.

Aby to bylo takové jaké si to všichni představují a slibují, tak by Microsoft musel skutečně VELICE HODNĚ zapracovat. Měl jsem HTC Touch HD a pak HD2. Jelikož to byly moje první dotykáče a kromě Symbianu jsem jiný operační systém nevyzkoušel, byl jsem doslova na větvi a všude jsem Windows Mobile chválil a zastával se ho. Ale jakmile jsem si koupil Samsung Galaxy S se Symbianem, tak se mi teprve otevřely oči. Už jsem měl co porovnávat a závěr je takový, že Windows Mobile (Phone) je momentálně sto let za opicemi. Snad to sedmičková verze vrátí vše do normálu, ale moc tomu nevěřím…

Přemysl Vaculík

VIP 4. 8. 2010, 6:52

mluvíš tu o ovcích a sám jsi neviděl živě WP7. Ovce jsou o něčem jiném ….

když čtu diskuse, vidím hromadu nekritických obdivovatelů všeho Mikrosoftího, WP7 ještě neviděli, ale už se těší až si ho koupí a polepší si tím (bez multitasku, v tuto chvíli prakticky bez aplikací, asi i bez copy/paste, brrrr), takže proto ty ovce.
Začátkem roku jsem koupil výprodejovou G1 s Androidem, je to hodně návykové, ač má své mouchy, při srovnání s např se Samsungem Omnia s WM 6.5 nebo HTC Touch2 s WM, které jsem měl tu čest držet v ruce a s Samsungem dokonce zápasit 3 hodiny, než jsem to vzdal a poslal majitele, ať si koupí pořádný mobil, je má G1 vybavené a vše umící brko s luxusním a intuitivní rozhraním (nic nemusím hledat, návaznost aplikací, návod na použití jsem potřeboval jen jednou).

Přemysl Vaculík

VIP 3. 8. 2010, 12:20

no o ovcích bych mluvil opatrně. Z dění v minulých týdnech, bych si třeba nekoupil iPhone 4….. A nemyslím si, že někdo bude kupovat mobil s WP7 jen proto, že to je Microsoft, ale spíš proto, že se mu líbí Samsung třeba.

trh chytrych telefonu v USA Microsoftu tak trosku utekl a nechyta se tam proto musi vzit za vdek Evropou, tady najde stale jeste dost ovci ochotnych jim pomoci k zisku.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat