Instagram představil dvě novinky aktualizováno

Instagram představil dvě novinky [aktualizováno]
2016-11-22T09:50:19+02:00
• 22. 11. 2016

Aktualizováno 21.11.

Sociální síť Instagram oznámila hned dvě aktualizace, včetně živého videa a videí pro skupiny či přátele v tzv. Instagram Direct.

„V srpnu jsme si pro uživatele připravili zcela nové Instagram Stories, díky čemuž je možné se svými přáteli sdílet okamžiky svého dne, nejen ty, které chcete mít ve svém profilu. Zjistili jsme, že příběhy otevírají zcela nové možnosti, což také dokazují nejnovější statistiky – novinku aktivně používá více než 100 milionů lidí. S dnešními aktualizacemi budete mít opět další dva způsoby, jak svobodně sdílet živé příběhy.“

„Nyní tedy můžete posílat fotografie a videa přímo do skupin či jednotlivým přátelům, a to velmi jednoduchým způsobem. Zlepšili jsme také Instagram Direct, díky čemuž jsme zaznamenali výrazný nárůst používání – z 80 mil. na 300 mil. denních uživatelů. Ve skutečnosti mnoho uživatelů Direct používá z důvodu, aby zůstali se svými nejbližšími přáteli a rodinou v kontaktu.“

Přejděte přímo do fotoaparátu, pořiďte zde fotografii nebo video, a poté klepněte na šipku, abyste výtvor poslali soukromě. Můžete si vybrat mezi skupinou, veřejnosti nebo jednotlivými uživateli, výběr je zcela na vás. Jestliže chcete zahájit tzv. live video, přejděte do Stories a zde jednoduchým táhnutím prstem zleva doprava zahajte přenos. Vaši sledující budou o vašem živém výstupu informováni pomocí notifikací.

Aktualizováno 11. 11.

Před několika týdny jsme vás informovali o nových živých přenosech, které si pro nás „obrázková“ sociální síť připravovala. Celou záležitost nyní potvrdil i aktuální CEO společnosti Instagram, Kevin Systrom, který se o nové „fičurce“ rozpovídal v rozhovoru pro Financial Times.

„Život je pro mnohé z nás velmi vzrušující. Myslím si, že nová funkce by mohla zlepšit celé dění okolo nás“. Systrom se rozpovídal a prohlásil: „Jestliže budu chtít zlepšit vztah s osobou, kterou miluji, streamované video mi může dopomoci se k milované osobě více přiblížit, a to i přesto, že bude na druhém konci světa.“

Kevin Syndrom nám bohužel ale více informací o připravované aktualizaci neprozradil. Nevíme tedy, kdy novinku očekávat a už vůbec nevíme, v jaké fázi vývoje je. O všem vás budeme informovat pomocí tohoto článku, který budeme průběžně aktualizovat.

Aktualizováno 25. 10.

Americká sociální síť Facebook, která vznikla již v roce 2004 na Harvardově univerzitě, se před nějakým časem pochlubila se zcela novou funkcí pod názvem Facebook Live. Jak již z názvu napovídá, uživatelé díky této možnosti mohou sdílet se svými přáteli živé videa, a to například z nějakého koncertu a další. Jedná se o velmi dobrou funkci, tedy pokud chcete, aby vaši rodinní příslušníci či přátele byli stále v obraze.

Ke každému živému přenosu je mimo jiné možné reagovat pomocí komentářů, tudíž poskytovatel videa může odpovědět na nějaké zajímavé dotazy. Nicméně, proslýchá se, že by se funkce mohla dočkat také sociální síť Instagram, kterou již nějakou dobu vlastní Facebook.

Podle ruských webových stránek tjournal.ru to vypadá, že se Instagram rozhodl testovat live (živé) přenosy. Jak je možné vidět na obrázku níže, budou se živá videa na „obrázkové“ sociální síti zobrazovat v části, kde se nyní nachází Instagram Stories. Akorát s tím rozdílem, že se pod každým příběhem objeví značka „live“. Tato značka bude uživatelům dávat jasně najevo, že se jedná o živý přenos.

instagram

Bohužel zatím o této novince nemáme bližší informace, tedy alespoň co se její maximální délky týká. Na Facebooku je možné sdílet s dalšími uživateli sítě libovolně dlouhý přenos, zatímco Instagram podporuje maximálně 60sekundové videa. Z toho tedy lze zatím vyvodit následující – jestliže si Instagram zanechá tvář 60sekundových videí, nebudou živé přenosy trvat příliš dlouho. V poslední době jsou trendem tzv. Q & A (questions and answers) videa, která však na Instagramu nebude možné vytvářet. YouTubeři tedy v tomto ohledu budou mít zřejmě smůlu.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat