Periscope konečně pro Android aktualizováno

Periscope konečně pro Android [aktualizováno]
2015-05-26T15:05:05+02:00
• 26. 5. 2015

Aktualizováno 26. 5.

V březnu Twitter vydal novou aplikaci umožňující rychlé streamování videa ze smartphonu. Bohužel byla tato novinka jen pro iOS, ale naštěstí jsme se dnes dočkali verze pro Android. Pro její fungování potřebujete minimálně Android 4.4 KitKat.

logo-app Periscope Twitter, Inc. Zdarma ANDROID

Původní článek 28. 3.

Pokud jste fanouškem technologií, je šance, že jste slyšeli o aplikaci na živé streamování odkudkoliv chcete. Aplikace nese název Meerkat a je dostupná pouze pro iOS. Výhodou je, že vám umožní propojit svůj účet na sociální síti Twitter. Ovšem pokud si pamatujete, není to tak dávno, kdy Twitter koupil společnost Periscope, která se specializuje přesně na to, co dělá Meertkat, a to je livestreaming.

Screen_Shot_2015-03-25_at_7.05.30_PM.0

Do této sociální sítě bylo přidáno spousty nových funkcí a pak koupil Periscope za 100 milionů dolarů. Od té doby byli v beta testingu a 25. 3. 2015 vydali aplikaci, jež se jmenuje stejně jako firma. Zatím si ji bohužel můžou stáhnout pouze uživatelé iOS zařízení. Pokud tuto aplikaci chcete používat, stačí stáhnout ji z obchodu a spustit streamování. A stejně jako u Merkaat můžete sdílet odkaz na sociální síti Twitter. A když už jsme znovu u Merkaat, obě aplikace si navzájem konkurují.

PeriscopeComposite1

I přes to, že jsou to v podstatě stejné služby, pracují dvěma rozdílnými způsoby. Například v Periscope není žádné tlačítko like, ale je tam srdce, které můžete dát. Streamující osoba ho uvidí. Bude velmi zajímavé sledovat tyto dvě aplikace. Obě mají své výhody, ale je jedna věc, kterou můžeme garantovat. A to, že kdo první vstoupí i na Android zařízení, bude mít obrovskou výhodu.

  logo-app Periscope Live Video Streaming Developer Zdarma iOS

Zdroje: androidheadlines.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Samuel Beniak

Zajímám se o moderní technologie a kromě toho se také zabývám fotbalem, který hraji od šesti let. Vlastním ''jablečný'' telefon, ale dříve jsem zkoušel také Windows Phone a Android.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat