Notific – Upozornění na zamykací obrazovce

Notific – Upozornění na zamykací obrazovce
2014-08-03T09:57:33+02:00
• 1. 8. 2014

Pokud chtějí uživatelé Androidu vidět příchozí upozornění na zamykací obrazovce, je jim k dispozici řada způsobů. Většinou se však jedná o aplikace, které kompletně nahradí zámek obrazovky, jako například GOLocker. Nyní se však objevují aplikace, které notifikace zobrazí i na výchozí zamykací obrazovce. Uživatelé Androidu 4.4 mají k dispozici např. aplikaci Peek, která je původně součástí ParanoidAndroid. Pro ty, kteří mají systém ve verzi 4.3, je teď připravena aplikace Notific.

cHpJC1K

Notific dokáže zobrazit všechny příchozí notifikace v plné velikosti (informace, náhled zprávy…), a to prostřednictvím holo okénka, pomocí kterého můžete buď odemknout telefon přímo do aplikace, ze které upozornění přišlo, nebo notifikaci smazat. V okénku můžete pomocí záložek přepínat mezi všemi probíhajícími notifikacemi. Pokud jednu z notifikací smažete, v okně se automaticky zobrazí další aplikace. Po promazání všech upozornění se obrazovka zase zhasne. Kromě smazání a odemčení jsou v notifikaci dostupné i interakční tlačítka, například odpověď u SMS.

Screenshot_2014-07-31-19-20-31 Screenshot_2014-07-31-19-23-57

Nastavení aplikace je velmi jednoduché. Při prvním spuštění je potřeba povolit aplikaci přístup k notifikacím a povolení k ovládání zámku obrazovky. V nastavení si pak můžete navolit, zda se budou zobrazovat i upozornění s nízkou prioritou, jako například počasí z Google Now, nebo jestli se budou notifikace zobrazovat v rozšířené podobě, tedy s tlačítky.
Aplikace využívá i senzoru přiblížení, čímž snižuje spotřebu baterie. Při zapnutí pocket mode totiž rozsvítí displej až při vytažení telefonu z kapsy, to však pouze v jistém časovém úseku, který si můžete sami nastavit. Pokud rozsvěcení podle senzoru nefunguje, lze v aplikaci senzor jednoduše kalibrovat.

Screenshot_2014-07-31-19-22-30 Screenshot_2014-07-31-19-22-03 Screenshot_2014-07-31-19-21-32

Aplikace nabízí i několik vizuálních úprav. Nastavit lze intenzitu ztmavení tapety a odsazení odemykacích ikon. Na Androidu ve verzi 4.4 pak lze nastavit i vzhled notifikací: kromě klasického holo vzhledu je dostupný i vzhled připomínající notifikace z Android Wear.

notific

Aplikace je dostupná skrze Google Play za necelých 20 Kč, nebo skrze xda, kde ji lze stáhnout zdarma. Placená verze pak navíc nabízí možnost vytvoření blacklistu.

VERZE ZDARMA
logo-app Notific Anand Bibek 0,93 US$ ANDROID

Zdroj: forum.xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat