Dotekománie doporučuje #53 – Využijte SIXAXIS jako gamepad ROOT

Dotekománie doporučuje #53 – Využijte SIXAXIS jako gamepad [ROOT]
2014-08-02T13:00:07+02:00
• 2. 8. 2014
1

Dnešní hry na mobilních zařízení jsou čím dál více propracovanější a do budoucna se můžeme těšit na mnohem lepší grafiku. Problémem u mnohých her může být jejich ovládání, pokud ho vývojáři odfláknou, tak se většinou hra nesetká s úspěchem. Naštěstí může v těchto situacích zachránit gamepad z vaši herní konzole PlayStation 3, konkrétně SIXAXIS.

unnamed_result

Pokud si chcete zahrát pořádně jako na své větší konzoli a nechcete si špinit displej otisky prstů, tak můžete využít tuto skvělou aplikaci, která plní vše jak má. Sixaxis Controller vám pomůže spárovat váš gamepad z PS3 naprosto jednoduše a instalaci zvládne i úplný začátečník.

 unnamed (1)_result unnamed (3)_result

Před několika dny vyšla pro mobilní zařízení hra Modern Combat 5, což je perfektní RPG střílečka se skvělou grafikou. V této hře je ovládání velmi dobré, ale mnohým lidem se prostě hry ovládají lépe s gamepadem. Pokud si chcete tuto hru, nebo jakoukoliv jinou zahrát pomocí gamepadu bez jediného klepnutí na displej, tak budete bohužel potřebovat ROOT, bez toho to zkrátka nejde nijak.

Aplikace vás po zapnutí požádá o připojení pomocí OTG a USB kabelu přímo do vašeho Androidu, tím si aplikace zjistí adresu ovladače, kterou poté použije pro spárování přes bluetooth. Jakmile vše provedete v pořádku, tak stačí v zařízení zapnout jako hlavní klávesnici právě SIXAXIS, přičemž můžete gamepadem ovládat i menu atd.

 unnamed (4)_result unnamed (2)_result

Jako skvělý pomocník se aplikace hodí pro závodní hry, kde je důležité zatáčet s různou citlivostí, což dokážete snadněji s gamepadem. Jestliže si chcete zahrát jakoukoliv hru, budete si nejprve muset nastavit na obrazovce ovládací prvky a ty přiřadit k různým tlačítkům na gamepadu. Druhou možností je stáhnout si již nastavený soubor pro danou hru, který již nastavil někdo jiný. Tyto soubory mají koncovku .map a mnoho se jich nachází na fóru XDA.

sixaxis

Aplikace Sixaxis Controller stojí 50 Kč, což je velmi nízká částka vůči tomu, jak perfektně dokáže hráčům pomoci při hraní. Používám již několik měsíců a nemohu si ji vynachválit, nezbývá než ji všem doporučit a popřát mnoho propařených hodin jakoby to bylo na vaši konzoli PS3 v obýváku.

logo-app Sixaxis Controller Dancing Pixel Studios 2,33 US$ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Zdravím, mám otázku. Co když mi sicwe ovladac pres aplikaci jede ale nechce mi to najit bluetooth adresu.:( nevim co s tim pres kabel to valit nechci, nejde zjistit ta adresa nejak ručně?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat