Motorola „Shamu“ Nexus? spekulace

Motorola „Shamu“ Nexus? [spekulace]
2014-07-27T06:36:52+02:00
• 27. 7. 2014
1

Kolem Nexus zařízení se v poslední době objevilo hodně spekulací. Jedny uváděly, že bychom se mohli dočkat konce těchto smartphonů a tabletů. Nepřímým pokračovatelem by byl program Android Silver. Následně se objevily informace o tabletu s 9palcovou úhlopříčkou, jenž by měl pocházet z dílny HTC. Pak výrobce LG potvrdil, že nepracuje na Nexus smartphonu.

n5n7

Mezitím jsme se dočkali nové linie v podání Android One, ale jedná se spíše o smartphony zapadající do nižších kategorií. Navíc se neobjevila ani jedna spekulace o výrobci, který by měl připravovat další Nexus smartphone. Nyní zde jednu takovou máme. Web AndroidPolice získal informace o zařízení, které by mělo zapadat do Nexus programu.

V tuto chvíli se má pracovat na smartphonu s kódovým označením Shamu a měl by pocházet z dílny Motoroly. Zajímavostí má být rozměr displeje – zdroje reportují, že by se mělo jednat 5,9palcovou úhlopříčku. Navíc má být prototyp Shamu vybaven čtečkou otisků prstů. Bohužel se nepodařilo získat více detailů.

Naštěstí se objevil menší náznak v rámci projektu android-developer-preview – konkrétně v sekci hlášení chyb. Zde se právě vyskytuje zmínka o Shamu, ale problém je, že ohlášená chyba pochází od člověka mimo Google. Na druhou stranu byla akceptována přímo zaměstnancem Googlu.

Screenshot_85

Redaktoři webu AndroidPolice přisoudili této spekulaci 6,5 bodu z 10 možných, což znamená, že není zcela jisté, že bychom se nakonec dočkali smartphonu Motorola „Shamu“ Nexus. Údajně je tato novinka jen ve vývojové fázi a kdykoliv může být zrušena.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lukáš Biel

28. 7. 2014, 15:58

5,9″? Já myslel, že se mělo jednat o telefon, ne o tablet :-(

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat