Samsung opustí plasty a zamíří k uhlíkovým vláknům?

Samsung opustí plasty a zamíří k uhlíkovým vláknům?
2013-06-25T07:33:27+02:00
• 25. 6. 2013

Pokud se podíváme na současné top modely významnějších firem, můžeme sledovat, že každá z nich se vydává vlastní cestou v použitých materiálech. Sony nabízí u Xperie Z sklo, HTC u modelu One hliník, Nokia zamířila k polykarbonátu a Motorola nabízí kevlar. Každý materiál nabízí určité vlastnosti, přičemž Samsung stále zůstává věrný plastu. Již delší dobu se spekuluje, že by se mohly dít změny, ale zatím jsme neměli ani jeden náznak toho, co bude použito u dalšího top modelu.

bodyguardz-samsung-galaxy-s-4-cf-detail-black_2

Nyní se ukazuje menší nápověda u divize Samsung Petrochemical, která se zapojila do výzkumu uhlíkových kompozitů, čímž jsou myšlena uhlíková vlákna. Cílem je přinést tuto technologii do běžné spotřební elektroniky, kam spadají i elektronická zařízení. V tomto ohledu se zmiňují i menší zařízení, ale nikdo jasně nespecifikoval, jestli Samsung má v plánu vyrábět mobily s použitím tohoto materiálu.

Zatím se jedná jen o první náznaky, což by mohlo znamenat, že si nějakou dobu počkáme, než se objeví první využití. Třeba to potrvá jen jeden rok a spatříme nový top model, který by se chlubil tělem nebo zpracováním, kde by byla použita uhlíková vlákna. Takový kompozitní materiál by se vyznačoval vysokou pevností a nízkou váhou. Možná tak korejský výrobce nabídne materiál, který nabídne požadovanou exkluzivitu a dobré vlastnosti. Navíc by si Samsung dokázal vyrábět další součást smartphonu ve svých továrnách.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat