Oppo Find X7 v edici Ultra Satellite láká na 5.5G síť

Oppo Find X7 v edici Ultra Satellite láká na 5.5G síť
2024-04-03T13:35:04+02:00
• 3. 4. 2024

Zdroj: Gizmochina

Pouhé tři měsíce stačily čínské společnosti Oppo, aby hlavní tahoun značky se dočkal speciální edice. Model nesoucí název Find X7 Ultra Satellite Edition reaguje na spuštění sítě nové generace. Ta v přímém srovnání s 5G řešením posouvá hranice „surfování“ po internetu nejen o jednu úroveň nahoru. Každopádně spuštěná technologie se prozatímně týká velmi úzkého okruhu uživatelů.

Naproti pokrokům

Největší mobilní operátor China Mobile spustil komerční provoz 5.5G sítě, která u zařízení slibuje rychlost až 10 či 1 Gb/s (downlink/uplink) a ještě nižší zpoždění oproti aktuální 5G technologii. První rozmach se týká 300 největších měst v Čině. K této příležitosti vychází zmiňovaný zástupce od Oppo. Telefon kromě rychlejších přenosů dat bude u volání a SMS zpráv podporovat satelitní komunikaci v místech bez jakéhokoliv signálu.

oppo find x7 ultra satellite edition 2 1024x683x

Zdroj: Gizmochina

Přírůstek za cenu v přepočtu 24 378 Kč vychází v jediné konfiguraci paměti (16 GB + 1 TB) a zároveň ve třech barevných provedení (černé, hnědé, modré). Zbytek výbavy již přebírá od své základní předlohy v podobě Find X7 Ultra. Disponuje tedy 6,82palcovým AMOLED displejem, pod kterým běží čip Snapdragon 8 Gen 3 nebo 5 000mAh baterie se 100W nabíjením. Záda nabízí hlavní 50MPx objektiv.

Pokud bychom chtěli převést časovou osu do našich končin, tak v Číně bylo 5G komerně spuštěno v listopadu 2019 a u nás poprvé v červenci 2020. Nicméně vzhledem k vysokým nákladům budou tuzemští operátoři s největší pravděpodobností chtít dát přednost až 6G sítím, kterou lze reálně vyhlížet mezi roky 2028 – 2030.

oppo find x7 ultra satellite edition 3 550x1024x

Zdroj: Gizmochina

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat