Instagram rozmaže fotky s nahotou a pokusí se omezit jejich šíření

Instagram rozmaže fotky s nahotou a pokusí se omezit jejich šíření
2024-04-11T18:00:41+02:00
• 11. 4. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Sociální sítě a hlavně komunikační platformy musí myslet na nejmladší, zejména na situace, kdy může dojít k jejich ohrožení. Šíření erotického obsahu mezi dospělými je jedna věc, ale jak jde o uživatele mladších 18 let, může jít i o škodlivé chování. Meta proto zavede určité prvky, které mají omezit šíření erotických fotek, nikoliv videí.

Omezení erotických fotek

Meta na svém webu informovala, že začíná testovat funkci, v rámci které omezí posílání erotického obsahu v soukromých zprávách. Místo toho, aby došlo k okamžitému zobrazení, tak při zjištění erotického obsahu se zobrazí jen upozornění, že fotografie může obsahovat nahotu. Uživatel musí kliknout na odeslaný soubor, přičemž se mu zobrazí ještě jedno varování, až pak po potvrzení dojde k zobrazení.

01 SENDER EXPERIENCE MOCK AND FORWARDING FRICTION 1024x891x 03 Receiver Experience Carousel 01 960x836x

Zdroj: Meta

Obdobný mechanismus bude uplatňován i pro zasílání dočasných snímků. Současně s těmito funkcemi bude uživatel upozorněn před odesláním snímku s nahotou, aby si to rozmyslel a zvážil odeslání. Současně se nabízí i nejrůznější zdroje a odkazy, mezi kterými je i možnost nahlášení nevyžádaného obsahu, případně závadného.

Novinka bude automaticky aktivována u uživatelů mladších 18 let a dospělí si ji mohou zapnout. Samozřejmě vás napadá, jak celý systém funguje, když komunikace používá end-to-end šifrování. Meta uvádí, že data nejsou odeslána k vyhodnocení na jejich servery. Identifikace nahoty dochází přímo na zařízení uživatele pomocí umělé inteligence. Pokud ale dojde k nahlášení, data jsou následně odeslána na servery k vyhodnocení.

Novinka se zatím testuje a bude nějakou dobu trvat, než se případně rozšíří mezi všechny uživatele a na všechna zařízení.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat