Podle studie jsou Mapy Google nejoblíbenější aplikací pro navigaci vůbec

Podle studie jsou Mapy Google nejoblíbenější aplikací pro navigaci vůbec
2024-03-27T19:30:38+02:00
• 27. 3. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Podle nedávné studie společnosti MarketWatch, která zkoumala rychlostní pasti v USA, se ukázalo, že drtivá většina lidí upřednostňuje Mapy Google jako svou primární navigační aplikaci. Tato studie provedená mezi 1 000 řidiči odhalila, že 70 % z nich využívá Mapy Google k navigaci, přičemž tato aplikace předčila všechny ostatní alternativy.

Google Mapy jsou jedničkou mezi navigacemi, tvrdí studie

I když jsou například Mapy Apple standardní součástí všech iPhonů, stále více uživatelů preferuje Mapy Google. Podle výsledků studie si 25 % respondentů vybírá Mapy Apple a 27 % volí aplikaci Waze, která je také vlastněna společností Google. Nicméně většina řidičů se uchyluje k Mapám Google pro svou schopnost pomáhat jim vyhnout se rychlostním radarům a poskytovat aktuální informace o dopravě.

gHhrQXQ9svrpTppo5TTTUf 1200 80png 912x906x

Zdroj: Androidcentral

Navigační aplikace nejsou pouze prostředkem k nalezení cesty, ale také díky podpoře široké komunity uživatelů poskytují užitečné informace o dopravní situaci, včetně rychlostních radarů, uzavírek silnic a nehod. Podle této studie jsou Mapy Google jednoznačně nejpopulárnější volbou pro ty, kteří chtějí například minimalizovat riziko pokut za překročení rychlosti.

Vzhledem k tomu, že iPhone patří mezi oblíbené chytré telefony v USA, je zajímavé, že uživatelé upřednostňují aplikaci Mapy Google před vestavěnou aplikací Apple Maps. Tento trend ukazuje, že uživatelé dávají přednost funkcím a spolehlivosti aplikace před výchozími aplikacemi, které například Apple v rámci svého systému iOS poskytuje.

Celkově lze tedy říci, že Mapy Google dominují mezi navigačními aplikacemi nejen v USA, a to díky své schopnosti poskytovat užitečné informace o dopravě a minimalizovat riziko pokut za překročení rychlosti.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat