WhatsApp pracuje na nové funkci, která by měla zabránit pořizování snímků obrazovky

WhatsApp pracuje na nové funkci, která by měla zabránit pořizování snímků obrazovky
2024-02-23T19:15:16+02:00
• 24. 2. 2024

Zdroj: Dotekamanie.cz

WhatsApp pracuje na nové funkci, která by měla posílit ochranu soukromí uživatelů tím, že jim zabrání pořizovat screenshoty profilových fotografií ostatních uživatelů. Tato funkce byla objevena ve verzi aplikace WhatsApp pro Android a očekává se, že bude zařazena do sekce Soukromí v nastavení aplikace.

WhatsApp pracuje na nové funkci posilující ochranu soukromí

Zpráva o této nové funkci vyvolala diskusi o tom, zda je pořizování screenshotů profilových fotografií skutečně problém, který je třeba řešit. I když se nejedná o hlavní problém, který trápí všechny uživatele, existuje skupina lidí, kteří mají obavy z možného zneužití svých profilových fotografií. Omezení možnosti pořizování screenshotů by mohlo poskytnout těmto uživatelům větší míru kontroly nad tím, kdo může získat jejich fotografie a jak s nimi mohou nakládat. Ještě není jasné, jak přesně tato nová funkce bude fungovat a jaké budou její dopady na uživatelskou zkušenost. Avšak kroky směřující k posílení ochrany soukromí uživatelů jsou vždy vítány a mohou přispět k většímu pocitu bezpečí mezi uživateli.

376275549 1692746947904852 7511897707455692650 n 1920x1079x

Zdroj: WhatsApp

Reakce na tuto novinku jsou smíšené. Někteří uživatelé vítají snahu WhatsAppu o posílení ochrany soukromí, zatímco jiní se obávají, že tato nová funkce může omezit jejich schopnost sdílet obsah s ostatními uživateli. Nicméně je důležité si uvědomit, že hlavním cílem této funkce je ochrana soukromí uživatelů a zabránění možného zneužití jejich profilových fotografií. WhatsApp se tak snaží reagovat na obavy uživatelů a poskytnout jim větší kontrolu nad svou soukromou komunikací. Je důležité sledovat další vývoj této funkce a zjistit, jaký bude její skutečný dopad na uživatelskou zkušenost a bezpečnost dat.

Pokud máte zájem o vyzkoušení této funkce, můžete se zapojit do programu beta verze aplikace WhatsApp a zjistit, jak bude fungovat v praxi. Nicméně je důležité si uvědomit, že tato funkce je momentálně ve vývoji a mohou se v ní vyskytnout určité nedostatky nebo nezamýšlené chování.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat