Meta Verified nově i pro firmy aktualizováno

Meta Verified nově i pro firmy [aktualizováno]
2023-10-02T19:35:02+02:00
• 2. 10. 2023

Zdroj: Dotekománie

Aktualizováno 2. 10.

Meta Verified je nově dostupné i pro společnosti, přičemž cena není tak závratná jako v případě X (Twitter). Pokud nějaká firma chce ověřený účet na Facebooku nebo Instagramu, musí platit měsíčně 21,99 dolarů. Pokud chce mít modrý odznáček na obou platformách, tak je cena 34,99 dolarů měsíčně.

Ověřený účet na Instagramu a Facebooku vyjde pěkně draze

Kromě nadstandardní podpory dostanou zvýhodnění v zobrazování ve výsledcích vyhledávání a také se budou častěji zobrazovat v doporučených účtech. Jsou zde ale nějaké další podmínky pro získání tohoto placeného ověření. Podobnosti si firma nechává zatím pro sebe.

Aktualizováno 10. 7.

Sice možnost získat ověřený účet u společnosti Meta v rámci Facebooku a Instagramu se testuje od začátku tohoto roku, tak zatím jsme neviděli nějaké masivní rozšíření. I tak nám aplikace nabídla možnost si zaplatit ověřený účet. Cena je nastavena na 399 Kč měsíčně, což je velmi vysoká částka za málo funkcí. Snad se jedná jen o test a konečná cena nebude tak astronomická za málo funkcí.

Screenshot 20230709 171550 1080x2340x Screenshot 20230709 171540 1080x2340x Screenshot 20230709 171529 1080x2340x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 20. 2.

Twitter v rukách nového majitele zavedl placené ověření v rámci služby Twitter Blue. Dnes si tak v podstatě kdokoliv může zakoupit modrý odznáček, byť jen v podporovaných zemích. K tomu ale také dostane uživatel nadstandardní funkce, přičemž se pracuje na nových, aby bylo samotné předplatné atraktivní. Nyní jsme se dočkali oznámení Meta Verified u konkurenční firmy.

Meta Verified

Mark Zuckerberg oznámil začátek testování funkce Meta Verified, což je v podstatě také možnost placeného ověření. Tato služba má nastavenou cenu na 11,99 dolarů měsíčně, což je v přepočtu přibližně 266 Kč bez daně a dalších poplatků. Částka platí jen na webu, v mobilních aplikacích je vyšší, konkrétně 14,99 dolarů měsíčně.

Hlavním benefitem dle oficiální tiskové zprávy je získání modrého odznáčku, tedy samotného ověření účtů na platformách Facebook a Instagram. Kromě získání ověřeného účtu má uživatel ještě k dispozici ochranu před předstíráním identity, možnost přímé pomoci od reálné osoby ve firmě, větší viditelnost a dosah a také k tomu budou exkluzivní funkce. Tím se myslí exkluzivní nálepky pro Stories a Reels a 100 hvězdiček zdarma.

facebook gaming 1223x777x

Zdroj: Meta

Součástí není omezení reklamy na platformách nebo cokoliv dalšího. Meta Verified je k dispozici jen pro jednotlivce, nikoliv pro firmy či organizace. Samotné testování probíhá na Novém Zélandu a v Austrálii. Plánuje se rozšíření do celého světa. Současné ověřené účty nebudou muset platit, aby si ponechali svůj status.

Zdroje: fonearena.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat