5% podíl pro skládací telefony v roce 2027 podle TrendForce

5% podíl pro skládací telefony v roce 2027 podle TrendForce
2023-09-16T13:35:48+02:00
• 16. 9. 2023

Zdroj: TrendForce

Analytická společnost TrendForce původem z Tchaj-wanu vydala prognózu ke skládacím telefonům, které čím dál více výrobců zařazuje do produktové nabídky. Na základě zveřejněných čísel je předpokládaný růst s pomalejším tempem. Navíc ještě ani v roce 2027 nemá být tento typ zařízení nijak dominantní v rámci celosvětového trhu, i když dodávky budou již několikanásobně vyšší.

Běh na dlouhou trať

V letošním roce by mělo dojít k dodání 18,3 milionům skládacích telefonů (meziročně +43 %), což představuje jen 1,6 % ze souhrnného počtu. Rok 2024 projde pomalejším meziročním růstem (+38 %), ačkoliv výrobci mají dodat 25,2 milionů zařízení odpovídající 2,2% dílu z koláče. Celá situace bude směřovat k roku 2027 a líbivé hranici 70 milionům či 5% podílu.

Z pohledu výrobců se má dařit hlavní Samsungu, kterému připadne přes polovina trhu. S poměrně velkým odstupem mu může konkurovat druhý Huawei a potom teprve Oppo s Xiaomi. Všichni tři giganti z Číny sice budou stahovat náskok Samsungu, ale o citelný řez by se mohl zasadit kalifornský Apple. Tam ovšem vše probíhá pod přísným utajením a údajně největším kamenem úrazu je zpracování pantů nebo rovnost zobrazovacího panelu.

Firma TrendForce uzavírá předpověď možnými cestami k rychlejšímu růstu a poklesu průměrné ceny telefonu pod 1 000 dolarů (cca 23 067 Kč). Od levnějších či dostupnějších komponentů až po daleko větší expanzi (mimo Asii) ze strany producentů.

Zdroje: gsmarena.com, trendforce.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat