WhatsApp beta přichází s očekávanou funkcí odesílání fotografií ve vysoké kvalitě

WhatsApp beta přichází s očekávanou funkcí odesílání fotografií ve vysoké kvalitě
2023-06-09T17:31:15+02:00
• 10. 6. 2023

Zdroj: Dotekamanie.cz

1

Pokud v aplikaci WhatsApp odesíláte v chatu fotografie, musíte počítat s tím, že je jejich kvalita snížena. Platí to jak pro fotografie, tak i pro videa. Již nějaký čas se mluví o tom, že WhatsApp pracuje na nové funkci, která by měla umožnit posílat média ve vyšší kvalitě.

WhatsApp beta přináší vyšší kvalitu fotografií

Podle informací z webu WABetaInfo byla uvolněna nová beta verze aplikace s číslem sestavení 23.11.0.76 (iOS) a 2.23.12.13 (Android), která přináší možnost v aplikaci zasílat fotografie ve vysoké kvalitě. Tuto funkci mají k dispozici někteří testeři. Jak je patrné z poskytnutých screenshotů, při odesílání fotografií je možné zvolit, v jaké kvalitě mají být odeslány. Defaultně bude fotografie odeslána v nižší standardní kvalitě tak jako nyní. Pokud budeme chtít odeslat fotografii v HD kvalitě, bude stačit klepnout na přepínač „HD“ a zvolit HD kvalitu.

WA HD PHOTO QUALITY IOS ANDROID 1908x2036x

Zdroj: WaBetaInfo

Pokud zvolíme HD kvalitu, neznamená to, že se fotografie odešle v původní kvalitě, pouze budou zachovány rozměry, ale stále bude použita komprese. Pokud bude fotografie odeslána ve vysoké kvalitě, taková fotka pak dostane i v chatu označení, že se jedná o fotografii v HD kvalitě. Nová funkce se prozatím vztahuje pouze pro odesílání fotografií. Video ve vyšší kvalitě bude zatím potřeba i nadále odesílat jako soubor, v opačném případě bude odesláno ve standardní kvalitě. Vyšší kvalita fotografií se rovněž nevztahuje na fotografie sdílené v aktualizaci stavu.

Novinka je v tuto chvíli ve fázi testování, což znamená, že není dostupná pro běžné uživatele a ještě chvíli potrvá, než se dostane ke všem globálně.

Zdroj: wabetainfo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Jan Čermák

10. 6. 2023, 14:38

Nastavení > Úložiště a data > Kvalita nahrávání fotografií. Tam to lze přepnout snad již od whatsappového pravěku. Akorát globálně, čili dá se předpokládat, že „novinka“ zjednoduší jednorázovou akci.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat